ВРАПЦЕ УБИЛА ОЛУЈА, А НЕ 5Г МРЕЖА: За помор птица оптужили технологију које још нема у Црној Гори

Танјуг

05. 08. 2020. у 17:34

ВРАПЦЕ УБИЛА ОЛУЈА, А НЕ 5Г МРЕЖА: За помор птица оптужили технологију које још нема у Црној Гори

Фото: Printscreen

Стотине угинулих врабаца који су данас пронађени у Подгорици нису страдали од последица зрачења 5Г мреже, јер се прве инсталације те технологије у Црној Гори очекују до краја 2022. године, саопштио је данас црногорски Дигитални форензички центар.

Центар је тако реаговао на коментаре на порталима и друштвеним мрежама у којима се алудира да је 5Г мрежа крива за смрт прица, преноси РТЦГ.

"На порталима се могу прочитати коментари да су надлежни током вечери искористили невреме да кријући поставе 5Г предајнике, и да се јутрос већ виде последице, као и да је народ тражио ту технологију која се нигде лакше неће инсталирати него у Црној Гори, јер нико не зна шта је то", навео је Центар.

Додали су да је према налазу орнитолога Дарка Савељића до смрти птица дошло због наглог пада температуре.

"Пошто су младим врапцима ово прве падавине након изласка из гнезда, они нису очеличени на овакву кишу са падом температуре од више од 20 степени. Јак ветар имао је смртоносни фактор расхлађивања. Киша је падала хоризонтално. Све то је узроковало смрт на стотине њих", рекао је Савељић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Komentator

06.08.2020. 10:16

A zašto ovi koji tvrde da ih NIJE ubilo 5G zračenje ne uzmu te vrapce i ispitaju u laboratoriji taćan uzrok smrti? Tako bi uklonili sumnju. Plaše li se objavljivanja rezultata, ili je SZO zabranila i obdukcije vrabaca?