АМБИЦИОЗНИ ПРОЈЕКТИ: У Бару праве паркове, шеталиште, трг, решавају проблем водоснабдевања

Б. ДАБИЋ

04. 08. 2020. у 19:20

АМБИЦИОЗНИ ПРОЈЕКТИ: У Бару праве паркове, шеталиште, трг, решавају проблем водоснабдевања

Фото: Б. Дабић

ПОВОДОМ две године мандата, председник општине Бар Душан Раичевић је представио најзначајније пројекте и активности који су обележили рад локалне управе и њених служби.

Раичевић је истакао да је доношењем Стратешког плана развоја општине од 2020-2025. постављен стратешки оквир којим су дефинисани даљи правци развоја Бара. На почетку мандата у приоритетима рада, актуелни председник општине најавио је решавање питања водоснабдевања приградских насеља

-Кроз завршетак изградње резервоара Заљево I, те прикључка на Регионални водовод, и другу фазу изградње водоводне мреже за насеље Свети Иван, заокружили смо вредну инвестицију од 1,1 милион евра. Кроз израду Студије водоснабдевања на територији барске општине настојимо добити јасне смернице како и на који начин решити вишедеценијски проблем до сада безводних подручја наше општине. У сарадњи са Регионалним водоводом, уз подршку ЕБРД-а, настојимо да изградимо водоводну и канализациону мрежу, те постројење за пречишћавање отпадних вода за насеља Велики пијесак, Утјеха и Добра Вода - казао је Раичевић.

Реконструкцијом Улице Братства и јединства на Великом пијеску, те изградњом хидротехничких инсталација, навео је Раичевић, „створили смо јасне претпоставке за даљи развој комуналне инфраструктуре у овом туристичком месту“. 

-Кроз уређење јавних површина, настојимо да креирамо нове просторе за одмор и рекреацију наших суграђана кроз изградњу парка од 9.000 квадрата у близини спортске дворане, као будућег парка у близини ОШ „Југославија“ - казао је Раичевић.

У ФОКУСУ СТАРИ ГРАД

УРЕЂЕЊЕ Старог Бара и реализација више вредних пројеката у Старом граду било је, и остаје у фокусу рада градске управе.

- Стари Бар био је у врху приоритета рада локалне управе. Кроз реконструкцију калдрме и планиране инвестиције од 150.000 евра настојимо да створимо претпоставке за валоризацију културно-историјског насљеђа унутар зидина Старога града. Уз подршку Министарства културе, реконструишемо Палату 85 као нови ‘креативни хаб’, те адаптирамо Архиепископску палату за нови Археолошки музеј града Бара, казао је Раичевић.

Председник општине Бар је казао да је у току реализација пројекта изградње трга и шеталишта у Сутомору уз подршку Владе Црне Горе и ЈП Морско добро, чиме ово туристичко место добија нове вредности.

-Уз подршку дијаспоре и склопљени споразум, следи изградња спортске дворане за основну школу у Печурицама, чиме ће се решити вишедеценијско питање бављења спортом генерација у Мркојевићима, навео је Раичевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Jančić

04.08.2020. 20:54

Grad Bar je najperspektivniji grad na moru. Posebno se ističe projekat Zelenila i pejzažne arhitekture. Da bi Bar bio još bolji potrebno je da vlasnici nekretnina koji nisu iz Crne Gore imaju isti tretman sa meštanima po pitanju poreza na nekretnine, po pitanju komunalnih usluga i sl. I mi koji smo u Srbiji- gradili smo Bar doprinosom 11 godina i nije potrebno da postoji diskriminacija po bilo kom pitanju. U Novom Sadu su građani iz Crne Gore ravnopravni sa nama iz Srbije po svim pitanjima. Crna Gora da uvede ravnopravnost i pravednost, da se ne postavlja pitanje Reciprociteta .

dacha

04.08.2020. 22:12

@Jančić - Bar jeste najlepsi grad na primorju i volim ga kao svoj Beograd.Ali zato porez i ostale dazbine placam kao da sam na Azurnoj obali,a komunalni uslovi na nivou Somalije.O vodosnabdevanju Zagradja vec godinama niko od nadleznih ni rec da zucne,vode nestane cak i u sred zime posle 22h.A o elektrosnabdevanju,kablovskoj,javnoj rasveti,trotoarima,kisnim odvodima i ostalim problemima ni da ne pricam.Tako je to kad zidas kucu u elitnom Beogradsko-Ruskom naselju.

LOLA CG

05.08.2020. 07:21

Sve je ovo lijepo cak i nestvarno u ovakvim vanrednim okolnostima. No, mislim da se trebalo, negdje barem kao neka SPOREDNA stvar, ukljuciti rjesenje za KANALIZACIJU u naseljima koja se gotovo spajaju sa gradom. Ne pominjem put St. Bar- Brbot ( zaraza), jer citam da ste u fazi dogovora....Prosetajte predsjednice, malo od Polja do garnizona, posebno kada je kisa: imacete predstavu kako izgleda gacanje u moru... Ima li gdje na pomolu neka fabrika da se djeca, poslije zavrsenih skola, ( puno te djece su odrasli ljudi!) zaposle, naravno da ne moraju biti clanovi ovako ljeporecivog DPS-a.