СВЕДОЦИ ГА НИСУ ПРЕПОЗНАЛИ: Вукотић неће одговарати за покушај убиства наводних кавчана

С. ЂОКИЋ

30. 07. 2020. у 06:20 >> 04:33

СВЕДОЦИ ГА НИСУ ПРЕПОЗНАЛИ: Вукотић неће одговарати за покушај убиства наводних кавчана

Фото: Архив ВН

КОТОРАНИН Јован Вукотић и његов пријатељ Милић Миња Шаковић из Подгорице неће одговарати за покушај убиства двојице припадника "кавачког клана", Милоша Радоњића и Војина Ступара.

 Вукотић неће одговарати ни за покушај убиства Тамаре Звицер, супруге наводног вође тог клана, Радоја Звицера.

То је одлучило Више државно тужилаштво Црне Горе, које је у оба предмета донело наредбу о обустављању истраге, саопштили су медијима Вукотићеви правни заступници.

Вукотић се сумњичио да је са Милићем Мињом Шаковићем и сада покојним Игором Дедовићем покушао да убије двојицу наводних "кавчана". У својој одбрани тврдио је да нема ништа са тим догађајем, као и да у време пуцњаве уопште није био у Црној Гори. Током истраге саслушани су и сведоци, који су потврдили те његове наводе, као и оштећени, који нису препознали Вукотића као особу која је пуцала - објашњавају упућени у случај на основу којих доказа је обустављен поступак против Вукотића.

A ко ће одговарати што је Вукотић прекјуче, како се то испоставило, незаконито ухапшен, након што је напустио спушки затвор, питали смо директора полиције Црне Горе Веселина Вељовића.

ПОТЕРНИЦА

ПОТЕРНИЦА которског Основног суда за Вукотићем и даље је на снази и то до 19. септембра када наступа застарелост казне која му је досуђена због недозвољеног држања оружја.

Засад он је слободан, а директор полиције истиче да ће у циљу заштите сигурности овог Которанина предузети различити спектар безбедносних активности.

- У складу са једним поступком, који је у уторак окончан, имали смо захтев да он поново буде лишен слободе и спроведен на издржавање нове казне од три месеца и сходно томе смо и поступили. Додатне околности и неспоразуме који су се десили око тог догађаја, не бих желео да коментаришем нити да евентуалну одговорност пребацујем на било коју адресу - рекао је Вељовић.

Руке од одговорности перу и у которском Основном суду, по чијој наредби је у октобру 2016. расписана потерница за Вукотићем. Они, са друге стране, прст кривице упиру у Вукотићеве браниоце, који им наводно нису доставили решење Министарства правде Србије, којим је одређено да овај Которанин може одговарати само за дело за које је изручен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)