ОД ДАНАС У ЛУЦИ БАР: Трећи оператер за пилотажу и привез и одвез бродова

Б. Дабић

27. 07. 2020. у 15:06

ОД ДАНАС У ЛУЦИ БАР: Трећи оператер за пилотажу и привез и одвез бродова

Фото: Б. Дабић

У ЛУЦИ Бар од данас је и трећи оператер за пилотажу и привез и одвез бродова, барско предузеће „preduzeće „La Pluma Barpilot& Tug Boat Service Montenegro“.

- Фирма LP Bar Pilot &Tugboat Sevice Montenegro је јутрос у 7: 00 званично увела први брод са генералним теретом "AK BRAVE" у  луку Бар. Бродови ове фирме-реморкер "Ruмија“ и пилотина „„Radgost 2“ дали су асистенцију-прихватили брод  „AK BRAVE“ под панамском заставом. Брод је везан на гат ИИ, где му предстоји искрцај терета,  рекао  је директор  „La Pluma Barpilot& Tug Boat Service Montenegro“ Блажо Дрешић додајући да компанија   има 23 запослена - лучке пилоте, капетане реморкера , скипере и привезиваче.

- Запослени су са дужим искиством рада овога посла(пилотски сервис у Луци Бар), као и са пловидбеним искуством на трговачким прекоокеанакима бродовима, каже   Дрешић додајући да  ће нови брод имати за два дана. 

Фото: Б. Дабић

На пословима пилотаже,  привеза и одвеза бродова, последњих десет година је радила само италијанска компанија Ocean Montenegro . Након десет година, послове пилотаже, тегљења, привеза и одвеза бродова у Луци Бар, радиће и две црногорске компаније:, „La Pluma Barpilot& Tug Boat Service Montenegro“ и ,,Jadro pilot and tug services” за шта су добили државну концесију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)