ИСТРАГА О ШИКАНИРАЊУ АМФИЛОХИЈА: Питање министру полиције у Скупштини Црне Горе

В. К.

23. 07. 2020. у 21:41

МЕСЕЦ дана је прошло, а још се не зна ко је наредио да се после изјаве дате тужиоцу Николи Боричићу и потом његове одлуке о пуштању на слободу, у полицијској станици у Подгорици више сати неовлашћено задржи митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

ИСТРАГА О ШИКАНИРАЊУ АМФИЛОХИЈА: Питање министру полиције у Скупштини Црне Горе

Митрополит Амфилохије излази из полиције 22. јуна

Посланик Демократског фронта Милун Зоговић затражио је одговор од министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића, као и да саопшти имена оних који су евентуално смењени или против којих је покренут поступак због злоупотребе службеног положаја.

- Полицијски службеници ЦБ Подгорица поступали су у складу са законским овлашћењима приликом прикупљања обавештења од митрополита Амфилохија, поводом јавног окупљања 21. јуна. Кроз унутрашњу контролу биће утврђено ко је након одлуке судије Николе Боричића да се пусти на слободу митрополит Амфилохије, одлучио да га задржи у просторијама Центра безбедности Подгорица - одговорио је министар.

Посланик Зоговорић је кратко рекао:

- То је већ требало да буде решено и да јавност буде упозната са тим.

Још раније Управа полиције признала је да им је тужилац Боричић тог дана - 22. јуна, наредио да пусте митрополита на слободу.

- Шесточасовно задржавање човека од 83 године, без икаквог разлога, много више је од непрофесионалног понашања - казали су адвокати митрополита Амфилохија, Драган Шоћ и Божидар Милоњић, оцењујући да је Тужилачка организација, ако иоле држи до свог интегритета и ауторитета, морала поднети кривичну пријаву против одговорних лица Управе полиције, да се утврди ко је починио кривично дело на које су указали, а које се гони по службеној дужности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)