МРЗИТЕЉИ ОСКРНАВИЛИ КРСТ У БЕРАНАМА: Добри људи га обновили (ФОТО)

М. С.

19. 07. 2020. у 14:54

У БЕРАНАМА, очигледно, делују "снаге" које под велом ноћи за сада неометане ни од кога, скрнављењем светиња, очигледно је, желе да унесу немир у срца људи у овом граду веснику промена у Црној Гори.

МРЗИТЕЉИ ОСКРНАВИЛИ КРСТ У БЕРАНАМА: Добри људи га обновили (ФОТО)

Новости

После скрнављења државних застава Црне Горе али и тробојки Краљевине Црне Горе, у ноћи између субооте и недеље оскрнављен је велики крст постављен на Богавском брду, после доношења спорног Закона о слободи вероисповести.

Неће нико моћи да ломи крст онолико пута колико ћемо ми моћи да га обновимо. Направићемо још чвршћи и још већи, казао је берански парох, јереј Милош Цицмил и уз поруку "Не дамо светиње", са колегама свештеницима и верницима, људима чистих мисли и топлог срца прионуо на посао. После неколико сати крст је поново блистао изнад путем којим литија са хиљадама људи иди од грамаа Светог Симеона Мироточивог ка манаастиру Ђурђеви ступови.

 - Бог вас клео погани изроди!, написали су многи Беранци на својим профилима на друштвеним мрежама.

Новости

 

- Што ме пре убијете, пре ћу и Васкрснути! Ето му нове Васкрсне боје - одговорио је отац Милош.

Од државних органа у Беранама, после ова два тешка инцидента, али и оног који су приредили "млади ДПС" кршећи привремене мере НКТ, јавност очекује да делују ефикасно попут случаја беранских свештеника који су безброј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)