СНИМАК ХАПШЕЊА НИКОЛЕ ИВОВИЋА: Овако је у Палама пао Которанин (ВИДЕО)

С.Ђ.

18. 07. 2020. у 22:42

СНИМАК ХАПШЕЊА НИКОЛЕ ИВОВИЋА: Овако је у Палама пао Которанин (ВИДЕО)

Фото: ЈутјубПринтскрин/ RTRS vijesti

КОТОРАНИН Никола Ивовић (30) осумнњичен да је 6. јуна 2019. године у Херцег Новом, као суучесник убио Стефана Шаровића ухапшен је данас је у Босни и Херцеговини, по међународној потерници НЦБ Интерпол Подгорица.

То је званично саопштено из црногорске полиције. Ивовићево хапшење извели су службеници за сузбијање организованог криминалитета МУП-а Републике Српске, у Палама.

"Ово лице се потражује по црногорској међународној потерници ради обезбеђења његовог присуства вођењу кривичног поступка пред Вишим судом у Подгорици због основане сумње да је извршио кривично дело тешко убиство и кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Наиме, Н.И. је осумњичен да је 06. јуна 2019. године у месту Ђеновићи у Херцег Новом заједно са Д.Ш., употребом ватреног оружја, по претходно припремљеном плану и са умишљајем на подмукао начин лишили живота оштећеног С.Ш. Одмах по расписивању међународне потернице у циљу лоцирања Н.И. је отпочета циљана потраге кодног назива ,,Фоча" која је спровођена од стране надлежне службе Сектора криминалистичке полиције – Одсјека за међународну оперативну полицијску сарадњу ИНТЕРПОЛ-ЕУРОПОЛ-СИРЕНЕ", сапштено је из полиције.

У циљу његовог лоцирања и лишења слободе, додаје се у саопштењу, у претходном периоду су вршене провере са партнерским службама на више локација у Босни и Херцеговини. Лишењу слободе претходила је интезивна сарадња надлежних служби, закључује се у саопштењу.

Приликом хапшења, код Ивовића су пронађени документи Републике Словеније за које постоје основи сумње да су фалсификовани, као и мања количина марихуане.

Након криминалистичке обраде, које ће бити извршена у просторијама Управе за организовани и тешки криминалитет у Бањој Луци, Ивовић ће бити предат у надлежност Тузилаштва БиХ и Суда БиХ ради процедуре екстрадиције Црној Гори.

Полиција БиХ је у претходном периоду, тачније 26. јуна 2019. године, на подручју Полицијске управе Источно Сарајево, ухапсила Душана Шиља, из општине Источна Илиџа, због постојања основа сумње да је, заједно са Ивовићем, учествовао у убиству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)