КРИК ДЕСПОТА КОЈИ ЈЕ 30 ГОДИНА ВЛАДАО ДИСКРИМИНАЦИЈОМ: Андрија Мандић реаговао поводом данашњег интервјуа Мила Ђукановић

Велиша Кадић

недеља, 12. 07. 2020. у 17:58

КРИК ДЕСПОТА КОЈИ ЈЕ 30 ГОДИНА ВЛАДАО ДИСКРИМИНАЦИЈОМ: Андрија Мандић реаговао поводом данашњег интервјуа Мила Ђукановић

Фото: Новости архива

ДАНАШЊИ петровдански интервју Мила Ђукановић за “Побједу”, представља литерарно скромно али социолошки врло упечатљиво сведочанство човека који се суочава са сопственом политичком прошлошћу.

- Његов подужи говор је немушто признање политичког пораза, и суштински један од оних поновљених прогласа, не само против СПЦ, ДФ-а и остатка опозиције већ и читаве Црне Горе. То је крик деспота који је тридесет година владао на дискриминацији и поделама а против помирења у овој земљи, против слоге и људског разумевања. Његова данашња порука долази из мрака братоубилачке прошлости, слепа да препозна ново време у садашњости и чује глас будућности. Мрзовољан, љут, напрасит, увређен - нико му не ваља, до он сам. Чак ни његова партија му више није по вољи као некада, свестан тенденција масовног напуштања од стране најбољих чланова. Он се налази у паничном страху да ће тај тренд добити на убрзању у наредном периоду и зато показује патолошку мржњу према Демократском фронту, што је разумљиво, посебно из два разлога. Прво, ДФ је непоколебљиви политички субјекат који се непрестано бори против његове агресивне аутократије, криминала и пљачке Црне Горе. Управо смо ми веома гласни подсетник на политичка непочинства његове владавине и велеиздају коју је починио у односу на црногорску историју и наш традиционални начин живота.

- Ту нашу доследност поштују чак и они који нас не воле. Политички конвертити, који су издали све оно што су некада бранили и заступали, посебно нас мрзе јер смо ми сведоци њихове срамоте. Друго, поред свих механизама примене силе који су му  доступни: хапшења, судски процеси, брутална медијска стигматизација, финансијске блокаде и физичка сила, ДФ је успио да након тих удара буде још јачи, организованији и на наредним изборима ће пресудно допринети обарању тиранина.

- Председник без народа није председник, а овај који се тако представља гази по своме народу  оптужујући га за све и свашта. Апсолутно већинску религијску заједницу, канонску православну цркву, мисли да ће угрозити злоупотребом Скупштине, а њен велики углед урушити нечовечним поступцима и насиљем усмереним против наших владика, монаштва, свештенства и верујућег народа и тако затрети веру код људи и отети црквену имовину.

Ово је једини председник у једној хришћанској земљи који уличним, неуким и неконтролисаним језиком вређа поглавара СПЦ, патријарха српског господина Иринеја и митрополита своје Црногорско приморске митрополије господина Амфилохија.
Ово је, такође, једини председник неке посткумунистичке земље, који се лажно представља као дeо западноевропског цивилизацијског круга, а који не слави "рушење Берлинског зида" и победу над партијским диктатурама једне изабране класе, већ подиже нове споменике комунистичком вођи Титу. Замислите како би слободни свет реаговао када би у Русији почели да дижу нове споменике Стаљину, у Бугарској Тодору Живкову, у Румунији Николају Чаушеском, а у Албанији Енвер Хоџи. Зато овај историјски и идеолошки погубљени а у суштини поражени председник и даље по шумума и горама тражи браћу од исте крви , у униформама које је некада носила већина његовог братства да би их "морално стрељао" ухапсио или јавно обележио.

- Овај његов интервју је говор мржње против сопственог народа и зато ће остати зампаћен као најувјерљивији доказ о природи и карактеру човека који није хтео да буде председник већинског народа, који није желео помирење и бољу будућност за све него му је важније да своју земљу и народ завађа и дели уместо да их мири и јача. Ђукановић је као и сваки добар слуга а лош господар, беспоговорно износио на пијацу издаје све вредности црногорске традиције и њене етичке и духовне вертикале. Издао је државу коју је од предака наследио, издао је војску коју је предводио, издао је Цркву коју је у политичким борбама и партијским интригама у прошлости злоупотребио, издао је језик којим је говорио, издао је свето Косово и Метохију, и свакоме ко је био јачи од њега је служио.

- Истина, многе од тих адреса којима је служио одавно су политички бивше, јер су се геополитичке околности промениле, па Ђукановић сада тумара по свету нудећи другим субјектима своје услуге, верујући да ће послушни слуга увек пронаћи новог газду. Црној Гори је неопходан пут помирења и напретка, а не политика завађања народа и крађе државних добара. Зато је данашњи интервју Ђукановића његово опроштајно писмо од ове земље и овог народа - написано је у реакцији Андрије Мандића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Crnogorac

30.07.2020. 19:29

@Realno - Realno@ a sto ti nesoju ides na beogradske medije da kritikujes ljude iz Crne Gore, ka sada Mandica? Radis isto za sto njega kritikujes. Ne zelim ga branit, no svakog ko je protiv Milovog diktatorskog rezima pozdravljam pa i Mandica, iako ne podrzavam ni njega ni njegovu partiju. Bolje se ti vrati u Crnu Goru pa ovdje bori protiv ove kriminalne vlasti.

JBO

13.07.2020. 01:03

@set - Од кога је г. Мандић добио, да ли је и шта је добио је прича за себе, али овде је друга ствар у питању: изједначавање ЈВО и усташа/нациста/фашиста је веома индикативно свим непријатељима Србског народа, и осликава карактер људи који то пишу и мисле. Рећи да је антифашистички народни покрет отпора који се крио у шумама од Словеније до Македоније био исто што су биле усташе је више од лажи, то је чисто безумље... То тврде исти они који Милу данас лижу ђон, а који су пре 500, 400, 300, 200, 100 година прешли на ислам и католичку веру, или постали комунисти...

Zoran

13.07.2020. 06:52

@set.To sto tvrdite je zamjena teza..Gospodin Mandic je upravo protiv fasizma Sekule Drljevica i njegovih nasljednika...jasno je svakome koji posteno sagledava da se radi o antifasisti i postenom Srbinu iz Crne Gore..Nasuprot toga ocito ne smeta vam cinjenica da Crnom Gorom vlada deklarisani kriminalac,koji je bespravno stekao ogromnu materijalnu korist..?Kao sto rekoste..Da nije zolosno bilo bi tuzno..