Поново драма у Будви: Кога штити полиција?

Novosti Online / Б. Д.

четвртак, 09. 07. 2020. у 14:23

Поново драма у Будви: Кога штити полиција?

фото: Новости архива

У Будви ни данас приватно обезбеђење и полиција нису дозволили одборницима Демократског фронта и Демократа да уђу у зграду општине.

Тензије су подигнуте када је одборник Јанко Димић (ДФ) показујући легитимацију покушао да уђе, наводећи како хоће да заврши и грађанске обавезе које има. Међутим, приватно обезбеђење га је зауставило својим телима.

Димић је казао да будванска полиција уместо што помаже колеге из приватног обезбеђења, би заправо требала да спроводи одборнике до својих радних места.

-Зграда будванске Општине подсећа на Шилерову улицу у Земуну. Ми је нећемо срушити, али ћемо криминалце из ње истерати, поручио је Димић.


Командир полицијске смене која је у тренутку била испред општинског улаза, Дејан Ракочевић је позвао на смиривање тензија и указао на то да се све може решти цивилизованим путем, те да нема потребе да било ко виче.

Одборник Димић је указао на то да управо приватно обезбеђење, заједно са тренутном сменом којом комадује Ракочевић, прави кривично дело не дозвољавајући запосленима да приступе свом радном мјесту.


Одборник ДФ-а, Никола Јовановић, казао је да полиција сама бира кога ће да штити.

-Избор полиције је да ли ће штитити криминалце или ћете штитити легитимно изабране одборнике, које је изабрао народ. Или сте на страну криминалаца или народа. Ко је наредио присуство полиције, министар, директор полиције? Имате ли неки акт због кога је полиција присутна, упитао је јовановић.

На ово питање које се чуло и претходних дана, нема одговора.


Председник СО Будва, Крсто Радовић је казао како је бесмислено да полиција штити унајмљене криминалце обучене у обезбеђење, те да су управо одборници ти који требају бити заштићени.

Он је такође казао да му је синоћ стигао маил од самозване председнице Анђеле Бориловић (Ивановић) о заказивању” некакве сједнице у суботу”.

- Као председник Скупштине нисам заказао никакву сједницу и одборници траже да оду у скупштинску службу да виде о чему се ради. Молимо да дозволите да уђемо. Ви чувате људе у извршењу кривичног дела, поручио је Радовић.

Данас је 19-ти дан како поједини запослени Општине Будва као и одборници не могу ући на своја радна места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)