СМЕЊЕН МИМО ЗАКОНА: Управни суд Црне Горе је трећи пут усвојио жалбу бившег директора Управе полиције Зорана Брђанина

В.К.

25. 06. 2024. у 21:23

УПРАВНИ суд је трећи пут усвојио жалбу бившег директора Управе полиције Зорана Брђанина!

СМЕЊЕН МИМО ЗАКОНА: Управни суд Црне Горе  је трећи пут усвојио жалбу бившег директора Управе полиције Зорана Брђанина

Влада ЦГ

У одлуци суда наводи се да је решењем Владе Црне Горе, од 3. марта ове године, Брђанин разрешен дужности директора УП пре истека времена на које је постављен, након што је министар унутрашњих послова поднео предлог за његово разрешење.

Као разлог за разрешење наведно је да скупштински Одбор за одбрану и безбедност није прихватио извештај о резултатима у борби против организованог криминала и корупције за период од 1. јануара до 23. новембра 2022. Његов адвокат Синиша Газивода казао је новинарима да је суд одлучио у спору пуне јурисдикције мериторно.

- А то значи да је ова правна ствар решена и да се не враћа Влади на поновно одлучивање. Тако је било и после друге смене Зорана Брђанина, када је он и враћен на дужност - рекао је Газивода.

На позицију директора Управе полиције Брђанин је постављен у августу 2021. године. Након што је смењен у марту, за в.д. директора УП је постављен Никола Терзић. Брђанин је због разрешења поднео тужбу против Владе, којом је тада руководио Дритан Абазовић. Суд је у јулу 2023. поништио одлуку Владе и утврдио да је одлука о разрешењу прекршила постојеће прописе.

Требало је сам да оде

БИВШИ премијер Дритан Абазовић оценио је на седници Већа за националну безбедност и одбрану, да Брђанин треба сам да оде са функције, након што је ухапшен његов најближи сарадник Дејан Кнежевић због наводне повезаности са члановима кавачке криминалне групе. У акцији Специјалног полицијског одељења ухапшен је крајем марта због сумње у стварање криминалне организације, да би потом био пуштен да се брани са слободе.

Убрзо након тога, Влада је донела нову одлуку којом Брђанину поново престаје мандат директора полиције, након чега је поднео нову тужбу и новом одлуком Управног суда поново враћен на старо место.

Као победник на суду поново је сео у директорску фотељу 12.децембра прошле године са које је смењен на телефонској седници Владе у марту. На његово место постављен је нови в.д. директора Александар Радовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

БОЉИ ЈЕ ОД ЂОКОВИЋА, НАДАЛА И ФЕДЕРЕРА Медведев запрепастио све(т), ево ко је за њега испред велике тројке