"НИЧИЈУ КУЋУ" ПРЕТРЕСАЈУ НЕЗАКОНИТО? Специјална полиција и јуче је прегледала објекат Влада Ивановића у Подгорици

С.Ђ.

13. 06. 2024. у 16:09

ПРИПАДНИЦИ Специјалног полицијског одељења и јуче су претресали кућу у власништву Влада Ивановића, а која је у јавности позната као "ничија кућа".

НИЧИЈУ КУЋУ ПРЕТРЕСАЈУ НЕЗАКОНИТО? Специјална полиција и јуче је прегледала објекат Влада Ивановића у Подгорици

с. ђокић

Претрес су започели у среду после подне, а прекинули у касним вечерњим сатима јер је реч о објекту који је у изградњи и по мраку није било основних услова за његов наставак. Према незваничним информацијама, у питању је истрага против званичног власника објекта Ивановића и компаније "Мастер инжењеринг", због прање новца и злоупотреба у привредном пословању.

Један од адвоката Ивановића, Марко Милошевић, који је присуствовао претресу, саопштио је да су полицијске радње које су предузимали службеници Специјалног полицијског одељења - незаконите.

- Видите да се ради практично о објекту у "сивој фази". Присуствујемо крајње чудном и несвакидашњем претресу, сходно наредби Вишег суда у Подгорици. Наредба не садржи ни основе сумње, ни основану сумњу, већ крајње незаконито по нашем мишљењу се наводи само сумња, без подвлачења о каквој сумњи се ради, што би морали да ураде. На располагању су им комплетни ресурси, кућа, пописи. Раде пописе ствари. Све је транспарентно, врло објективно, врло реално показујемо све што треба - саопштио је Милошевић. 

Тврди да се у кући не може наћи ништа, те да су сви предмети у кући уредно купљени, увезени и да су плаћене све царинске обавезе.

Кнежевић: Гради се за Мила

"НИЧИЈА кућа" доспела је у жижу јавности након што је власник "Атлас групе" Душко Кнежевић 2019. године изјавио да се гради за тадашњег председника Црне Горе Мила Ђукановића, али да се само води на његовог пријатеља Ивановића. 

- Ни ту, нити на било којем другом месту не могу ништа спорно наћи. Сматрамо да они нису компетентни нити стручни да утврде било шта. Пустићемо да све иде својим током - рекао је Милошевић. 

Он се није изјашњавао у вези са наводним кривичним делима из наредбе, али је поручио да "са сигурношћу може рећи да било шта за та кривична дела која се стављају на терет, ту не могу наћи". 

Милошевић је рекао и да је власник куће Владан Ивановић раније давао изјаву у тужилаштву. Главни специјални тужилац Владимир Нововић је претходне седмице рекао да је формиран посебан предмет у вези са "ничијом кућом" и да су већ предузете одређене радње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)