СНП НАЦИЉАО ФОТЕЉУ: Почели преговори око формирања власти у Андријевици

М. СЕКУЛОВИЋ

13. 06. 2024. у 06:45

ПРВА "рунда" преговора око формирања локалне власти након избора одржаних 2. јуна одржана је у Андријевици у мирољубивој атмосфери, за разлику од оне која је у овој средини била присутна током кампање и на сам дан избора.

СНП НАЦИЉАО ФОТЕЉУ: Почели преговори око формирања власти у Андријевици

м.секуловић

- Током преговора о формирању власти све политичке партије и грађанске листе поставиле су општи интерес грађана као основни циљ. Интерес грађана је на првом месту. Разговарали смо о програмским циљевима, односно остварењу програма свих политичких партија, који су 90 одсто идентични - казао је члан преговарачког тима СНП Горан Стојановић након разговора који ће бити настављни у петак.

Из централе СНП кажу да се морају поштовати основни демократски принципи и воља народа, који је на изборима казао да је СНП најјача странка већине из августа 2020. године.

- Према томе, нећемо се погађати са било ким. Нама припада место председника општине, а за остало ћемо се договорити - поручили су из СНП.

Журе да би Одбору видели леђа

КАКО сазнајемо, међу партијама победницама избора, прећутно је договорено, шта ће бити озваничено у петак, да се конститутивна седница СО Андријевица одржи одмах након званичног проглашења избора. Циљ је да се одмах верификују мандати одборника и тако са радом заврши Одбор повереника формиран од Владе Црне Горе, који је управљао Општином.

О формирању власти преговарали су коалција СНП-Демократе, која је заједно освојила осам мандата, од чега ће СНП имати шест, ПЕС четири одборника, коалиција "За будућност Андријевице" три мандата, као и листа грађана "За будућност наше деце", листа грађана Васојевићки покрет "Уједињење" имаће једног одборника.

Из преговора је искључена ДПС, која је освојила 11 мандата, што је пад за четири мандата у односу на изборе из августа 2020.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

ДРАМА НА АЕРОДРОМУ У ПОДГОРИЦИ: Путнику стало срце, храбра жена га голим рукама три пута оживела