ИЗБОРИ ПРЕД ВРАТИМА? Власт у Подгорици у процепу раскола ПЕС и реваншизма

В.К.

30. 05. 2024. у 06:00

КРИЗА власти потреса главни град Црне Горе. Извештај о раду градоначелнице Подгорице Оливере Ињац и органа управе, посебних и стручних служби главног града за прошлу годину прошао је кроз "иглене уши".

ИЗБОРИ ПРЕД ВРАТИМА? Власт у Подгорици у процепу раскола ПЕС и реваншизма

В.К.

 То што за њега нису гласали одборници Покрета за Подгорицу показује да у владајућој већини у градском парламенту постоје пукотине. Из ове партије оптужују локалну власт да је одустала од принципа за које су им грађани дали подршку.

Из Покрета "Европа сад" су оценили реваншистичком одлуку колега из Покрета за Подгорицу.

- Они нису имали замерке на извештај већ је то пуки реваншизам према Оливери Ињац, јер није стала уз Јакова Милатовића кад је напустио партију - казао је одборник ПЕС Василије Чарапић, у Подгорици.

Одборница Покрета за Подгорицу Нађа Љиљанић је након завршене седнице гласно саопштила - ДПС је спасао градоначелницу! И из ДПС са радошћу поручују да већина у Скупштини Подгорице више не постоји, јер је Ињац изгубила подршку оних одборника који су за њу гласали.

Шанса?

Томић верује да су будући избори у Подгорици прилика за Небојшу Медојевића.

- Кроз Покрет за Подгорицу он може да крене у успостављање неких коалиционих аранжмана и на државном нивоу и да се врати у парламент на неким наредним парламентарним изборима - каже Спасоје Томић.

Политички аналитичар Спасоје Томић је мишљења да су избори у Подгорици неминовност јер, како оцењује, власт у главном граду Црне Горе након поделе ПЕС не функционише, а две фракције се не могу договорити око даљег обављања власти.

- Нови избори сигурно ће донети прекомпозицију власти, где би Покрет за Подгорицу био главни конкурент ПЕС у том грађанском делу бирачког тела које би поделили са ДЦГ и УРА, чиме се отвара брисани простор коалицији ЗБЦГ која би требало да га искористи, прошири своју коалицију и нападне место градоначелника - каже за "Новости" Томић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

СРБИ - НАЈЗГОДНИЈА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЕУРО 2024! Ево ко је најсекси фудбалер, али и како изгледа Топ 10 те листе! (ФОТО)