НЕ ХАЈУ ЗА ОДЛУКУ ОСНИВАЧА: У Туристичкој организацији Херцег Новог неће покретати иницијативу за смену директорке и извршног одбора

В.В.

26. 05. 2024. у 16:26

ИАКО су на последњој седници херцегновске Скупштине општине усвојени закључци о смени директорке и чланова Извршног одбора Туристичке организације Херцег Новог, на седници Скупштине ТО одлучено је да неће покретати иницијативу за смену Миље Виторовић и ИО ове организације.

НЕ ХАЈУ ЗА ОДЛУКУ ОСНИВАЧА: У Туристичкој организацији Херцег Новог неће покретати иницијативу за смену директорке и извршног одбора

фото: РТ ХН

Одлука је на седници скупштине ТО донета већином гласова. Од 17 чланова присуствовало их је девет. Руководитељка Службе за административне послове Тања Мркаић, информисала је да је дневним редом било предвиђено осам тачака.

- Разматрана је оставка члана Скупштине испред оснивача, Славка Тодоровића, и већином гласова је потврђена. Друга и трећа тачка су биле на основу закључака СО Херцег Нови, иницијатива за покретање смене директорке ТО где је већином гласова одлучено да се та иницијатива не покреће, а већином гласова такође није усвојена иницијатива за разрешење чланова Извршног одбора - казала је Мркаић.

Није усвојен ни извештај о реализацији програма рада за 2023. годину, а усвојен је извештај о реализацији финансијског плана за прошлу годину заједно са завршним рачуном. Усвојена је и одлука о изменама и допунама финансијског плана за 2024. а сагласност на ребаланс морају дати одборници херцегновске Скупштине општине. Чланови Скупштине ТО нису усвојили ни извештаје о раду Надзорног одбора за 2023. у прва четири месеца ове године.

Подсетићемо, на предходној седници херцегновске СО одборници локалног парламента усвојили су закључке за смену директорике и чланова Извршног одбора ТО, а на предлог одборника Новске листе – Наш град, наш брод. У предлогу је између осталог наведено да СО, као оснивач ТО, сматра да је директорика Миља Виторовић дужност обављала несавесно и неправилно. Због тога је захтевано  да се у најхитнијем року, сазове седница Скупштине ТО и предложи  њено разрешење. Други закључак предложили су Зоран Лазаревић, Владимир Косић и Никола Радман. Предложено је да хитно буду разрешени чланови Извршног одбора ТО и покренут поступак разрешења директорке ТО.

фото: РТ ХН

 

Чињеница да су у ТО одбацили ове предлоге  „оголила“ је два проблема у Херцег Новом, саопштили су из председништва Новске листе.

Минималним кворумом и натегнутом већином чланови Скупштине ТОХН оценили су да је савесно и правилно платити Валентини Катић 120 хиљада евра из џепа Новљана за месечни закуп леденог тобогана који је требало да буде један од два највећа у Европи, највећи у региону. Требало је да буде постављен у Херцег Новом за Празник Мимозе. Додају да је оваква одлука оголила  два велика проблема Херцег Новог.

- Први је што чланови “туристичке скупштине” међу којима нема нити једног којег је делегирала Новска Листа, као да не схватају да СО бирају грађани Херцег Новог, и да су одборници Скупштине општине одговорни грађанима. Други је што су се скупе грешке понављале неколико пута током 2023. године! Тада је 120 хиљада евра издвојено за Егзит,  затим и за Фемили Фан, који не постоји ни у плану ни у програму. За све ове такозване “пројекте”, ТОХН је добијала подршку скупштинске већине од само једног гласа вишка. Поставља се питање  коме се и зашто плаћа ова идентична рата неколико пута годишње, а какав год да је одговор грађани Херцег Новог заслужују да га чују - саопштили су из Новске листе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: Мирдита и треба да буде на Видовдан!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: "Мирдита и треба да буде на Видовдан!"

ЧЕДОМИР Јовановић, председник ЛДП-а, напао је Милоша Раденковића, водитеља јутарњег програма на телевизији "Прва", и питао га због чега не узме пушку и не оде у војску и изазвао општи хаос у студију у којем је био и Војислав Шешељ, лидер радикала.

17. 06. 2024. у 14:30

ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

"ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА" Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

БИВШИ председник Молдавије Игор Додон изјавио је да је сигуран да је већина грађана Молдавије против одлуке власти те земље да у Генералној скупштини УН подржи и гласа за резолуцију о наводном геноциду у Сребреници.

17. 06. 2024. у 10:50

ЗАШТО ЈЕ БАЈАГА ИЗБАЧЕН ИЗ РИБЉЕ ЧОРБА: Бора се присетио најтежих тренутака - Депресија, хтео сам да престанем да певам

ЗАШТО ЈЕ БАЈАГА ИЗБАЧЕН ИЗ "РИБЉЕ ЧОРБА": Бора се присетио најтежих тренутака - "Депресија, хтео сам да престанем да певам"

ФРОНТМЕН легендарне рок групе "Рибља чорба" написао је бројне хитове, како за свој бебд, тако и у сарадњи са колегама и пријатељима.

17. 06. 2024. у 20:22

Коментари (0)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)