"ПРОТИВ СВОГ НАРОДА": Матица Српска – Друштво чланова у Црној Гори о подршци Црне Горе Резолуцији о Сребреници

В.К.

26. 05. 2024. у 11:41

ПОВОДОМ неправедно, антиисторијски и антицивилизацијски, и противправно, проглашене Резолуције о Сребреници, Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, изражава огорчење и протест. Нарочито огорчење изражавају у вези са гласењем званичних представника Црне Горе.

ПРОТИВ СВОГ НАРОДА: Матица Српска – Друштво чланова у Црној Гори о подршци Црне Горе Резолуцији о Сребреници

Фото. В. К.

Саопштење преносимо инегрално:

"Гласајући за резолуцију о Сребреници, представници Црне Горе на Генералној скупштини Уједињених нација гласали су у име силе власти, чију су моћ присвојили, али и против Црне Горе, њене историјске самосвести и српског народа, против већинског јавног мњења и воље њених грађана, против мишљења њене Цркве и против чињеничке истине.

Овим нечасним и злонамерним чином представници Владе Црне Горе – наочиглед страног света и домаћег историјског сведочења – окренули су се против сопствене земље и грађана, против српског народа у Србији, Републици Српској, Црној Гори. Оваква одлука донесена је под утицајем подносилаца бестидне резолуције Немачке и њених коспонзора који су били и остали некажњени починиоци геноцида над Србима и другим народима.

Сва бруталност тог игнорантског и охолог односа недвосмислено је исказана чином гласања у Уједињеним нацијама који је са једнаком бруталношћу „оправдаван“ изговором да је резолуција „добра за српски народ и помирење”, баш као што су нас западни партнери ове власти уверавали да нас бомбардују „за наше добро“, и баш као што нас је уверавала тродеценијска идеолошка претходница ове власти да је приватна држава боља од државе, као рес публица („јавна ствар“), да је непостојећи „службени језик“ напреднији од српског, да је Србија без Косова и Метохије „бољи комшија“ и да је Србија „страна земља“.

Након свега, нисмо изненађени срамним гласањем представника црногорске власти на Ист Риверу, изненађење ће бити изостанак одговорности њених носилаца пред народом и грађанима."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ЕНГЛЕСКА ОДЛЕПИЛА ЗА СРБИНОМ: Милан Тарот распаметио Британију због ЕУРО 2024! Он је наследник Нострадамуса!