ТУЖИЛАШТВО ОПСТРУИРА ДОНОШЕЊЕ ПРЕСУДЕ: Кнежевић тврди

В.К.

13. 05. 2024. у 12:19

Лидер Демократске народне партије и један од оптужених у случају "државни удар" Милан Кнежевић, оптужио је тужилаштво да опструира доношење пресуде у том случају и позвао главног специјалног тужиоца Владимира Нововића и врховног државног тужиоца Милорада Катнића да, како је казао "врате у поступак Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића.

ТУЖИЛАШТВО ОПСТРУИРА ДОНОШЕЊЕ ПРЕСУДЕ: Кнежевић тврди

В.К.

Кнежевић је саопштио да је данас у Вишем суду било предвиђено изношење завршних речи у том случају али да до тога није дошло јер се поступајући тужилац Јелена Протић, како је казао, "напрасно 'разбољела'".

- Оваква опструкција од стране СДТ – а није забележена у историји судских процеса у Црној Гори, казао је Кнежевић, додајући да се дешавало да оптужени опструирају поступак, избегавају изношење завршне речи како би одложили доношење судске пресуде, али, како је додао, "да то чини тужилаштво, звучи као лош виц у којем живимо већ осам година".

- Након више од двеста рочишта, десетина и десетина сведока, хиљада и хиљада страница доказног материјала, суочавамо се са скандалом да је поступајући тужилац Јелена Протић побегла из суднице, јер нема шта да каже у завршној речи. Иако је у поновљеном поступку тужилац Протић у потпуности остала при криминалној оптужници Миливоја Катнића, мада је није ни прочитала, било је очекивано да онда по тој истој оптужници изнесе и завршну ријеч. Али није лако било коме прочитати завршну реч у једном срамном поступку базираном на доказаним злоупотребама и монтажама. А не смеју да одустану од оптужнице, јер би тиме признали да смо били институционалне жртве незапамћеног прогона и терора који и данас траје у свом умивеном облику,  казао је Кнежевић, позивајући главног специјалног тужиоца Владимира Нововића и врховног државног тужиоца Милорада Катнића да, како је казао "врате у поступак Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића".

-Јер се њих двојица нису ни у једном тренутку фолирали у свом науму да нам кроз различити спектар злоупотреба униште животе. А пошто нови тужиоци поступају по њиховој неизмењеној оптужници, природно је и поштеније да њих двојица заврше тамо где су и почели. Вероватно у овом тренутку није пожељно ни популарно критиковати ГСТ–а и ВДТ–а, али пошто сам ја невин човек, и ништа нисам урадио од оног што ми се ставља на терет, јавно им поручујем, да и они сносе одговорност за овај данашњи скандал. А о "прескоченим" и неотвореним криптама, неки други пут, не искључујем могућност да сам много пута сисао весло, али сигрно нисам прогутао чун".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев