МИТРОПОЛИТ КОД БАНКАРА: Један од захтева Душка Кнежевића данас ће бити испуњен

С.Ђ.

11. 05. 2024. у 07:00

МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Јоаникије посетиће сутра недавно изрученог банкара Душка Кнежевића. То је у разговору за "Новости" потврдио један од Кнежевићевих адвоката Здравко Ђукановић.

МИТРОПОЛИТ КОД БАНКАРА: Један од захтева Душка Кнежевића данас ће бити испуњен

FOTO: Promo

- Упознат сам да је одобрена посета и она ће бити у суботу, али нисам упознат нити сам питао о чему ће мој клијент причати и шта то има да каже митрополиту - казао је адвокат Ђукановић.

Ова посета је, подсетимо, уследила након што је Кнежевић у писму упућеном начелнику Истражног затвора Владимиру Шћепановићу изнео низ захтева, међу којима је уз захтев да га посети митрополит Јоаникије, тражио и да буде премештен код бившег градоначелника Будве Мила Божовића који се у притвору налази због оптужбе да је као члан криминалне групе учествовао у међународном шверцу кокаина.

Кнежевић је захтевао и да га посете експерти Европске комисије за људска права у затворским условима, али и дипломатско особље Амбасаде Уједињеног Краљевства чији је држављанин.

Осам оптужница против

КНЕЖЕВИЋ је прошлог уторка након пет година из Велике Британије изручен Црној Гори, која га потражује ради вођења више кривичних поступака због организованог криминала и корупције. Специјално тужилаштво до сада је подигло осам оптужница против Кнежевића јер је, како тврде, преко неколико криминалних организација државни буџет оштетио за више стотина милиона евра. Суђење ни у једном предмету није почело.

У циљу испуњења захтева Кнежевићева одбрана је већ предузела правне кораке како би осигурали поштовање Кнежевићевих права, укључујући и ангажовање међународних експерата за људска права.

Тако је одбрана недавно поднела жалбу на одлуку о притвору и предложила јемство у износу од 75.000 британских фунти, односно око 87.000 евра. Адвокат Здравко Ђукановић медијима је казао да је тај предлог праведан, узимајући у обзир да је Кнежевић тражио и обезбеђење од 24 сата, као и да напуштање Црне Горе није реална опција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВЕЋА ТРАНСФОРМАЦИЈА Како је Фахрета постала Брена - Саша доживео шок кад ју је видео: Ово неће ваљати...