ХЕРЦЕГНОВСКЕ ПЛАЖЕ ВРАЋЕНЕ МОРСКОМ ДОБРУ: Вектра Бока више није власник

В.В.

14. 04. 2024. у 10:58

Неуспела приватизација некадашњег великог и успешног херцегновског хотелско туристичког предузећа Бока уназадила је туризам у Херцег Новом.

ХЕРЦЕГНОВСКЕ ПЛАЖЕ ВРАЋЕНЕ МОРСКОМ ДОБРУ: Вектра Бока више није власник

Фото: В.В.

Трагови су видљиви на сваком кораку, од неодржаваних плажа до срушеног хотела Тамарис.Понешто се ипак мења.Плаже су враћене у посед Морског добра.

- Вектра Бока више није власник пет плажа дуж херцегновске обале, не убирају приход само људи који су блиски Вектра Боки већ напокон кроз један поштени тендер сви грађани Херцег Новог могу да се јаве и аплицирају за коришћење тих купалишта - информисао је директор ЈП Морско добро и потврдио да су купалишта враћена у посед овог предузећа.

Добра вест је и да је део тих купалишта остављен без мобилијара како би корисницима било омогућено да не плаћају мобилијар, што је било обавезно претходних година док је плажама газдовала Вектра Бока.

Подсетићемо, пре три године Управни одбор Јавног предузећа за управљање морским добром донео је одлуку о једностраном раскиду уговора са Вектра Боком, због неизмирених обавеза. Уговором су овом предузећу биле уступљене плаже хотела "Плажа", „Тамарис“ и „Игало“, као и купалиште Жањиц.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација