ПОД ЛУПОМ 27 ЛАЖНИХ ДИПЛОМА Тужилаштво истражује фалсификовано "знање"

В.К.

06. 12. 2023. у 06:00

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и иновација саопштило је да су ове и прошле године поднели 13 кривичних пријава због сумње у фалсификат иностраних диплома високог образовања и 14 због сумње у фалсификат страних исправа средњег образовања.

ПОД ЛУПОМ 27 ЛАЖНИХ ДИПЛОМА Тужилаштво истражује фалсификовано знање

Фото: Алтернатива Црна Гора

Универзитетска професорка и функционерка ПзП, Бранка Бошњак недавно је изјавила да је завладала епидемија лажних диплома и изнела тврдњу да чак и у врху Владе Црне Горе постоје појединци са спорним дипломама! Упозорила је да Министарство просвете олако нострификује спорне дипломе.

Из покрета Алтернатива саопштили су да, у Црној Гори има 25.000 до 30.000 лажних диплома! Највећи број их је у здравству и просвети, а долазе из Тутина, Новог Пазара, Пријепоља, Новог Сада, Бујановца, Брчког, Приштине, Требиња. Из овог покрета указују да имају базу од преко 700 особа са лажним дипломама која покривају најодговорније позиције у државном систему!

- Људи са факултетом беже из земље, јер се на конкурсима за послове јављају партијски ботови који тркну мало до Требиња или Тутина и за дан (1.500 евра) купе диплому правника или менаџера - каже за "Новости" координатор Алтернатива Веско Пејак.

Бивши министар за борбу против корупције Зоран Миљанић каже да су највећи проблем партијска запошљавања без провере. Пошто је био на челу комисије у Министарству унутрашњих послова, која је проверавала дипломе, Миљанић каже да је за време његовог мандата, на њихову адресу за конкретна лица дошло око 60 пријава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВИШЕ од три деценије провео је иза волана градских аутобуса, а последњих девет бринуо је о превозу путника из Мас Саура, места смештеног западно од центра Барселоне.

01. 03. 2024. у 17:05

Коментари (1)

ОСВОЈ КАРТЕ И БУДИ ДЕО ХУМАНЕ МИСИЈЕ НА ФЕСТУ