НОВИ КОРАК КА РЕАКТИВИРАЊУ АЕРОДРОМА У БЕРАНАМА: Приватно јавно партнерство рецепт за летове

М.С.

10. 06. 2023. у 09:48

НОВИ лого аеродрома је спреман - ускоро ћемо објавити следеће кораке у јавно-приватном партнерству (ЈПП)!

НОВИ КОРАК КА РЕАКТИВИРАЊУ АЕРОДРОМА У БЕРАНАМА: Приватно јавно партнерство рецепт за летове

М. С.

Ово је на свом фб налогу написао инвеститор из Немачке, власник компаније Елите привате јет сервице Мајк Штајнмилер, који је тако открио модел по којем ће бити реактивиран некадашњи цивилни, а потом војни аеродром у Беранама, одакле су Беранци цивлним летовима одлазили у свет пре више од шест деценија.

Штајнмилер, некадашњи војни пилот, иначе берански зет, прве кораке ка активирању аеродрома, предузео је пе неколико година, али су први озбиљни помаци направљени пре годину дана његовим непосредним контктима са челницима Вкаде Црне Горе и Општине Беране.

-Овде, у Беранама, направљен је први корак ка реализацији историјског пројекта за Црну Гору и Беране о враћању у функцију локалног аеродрома, казао је недавно након потписивања Меморандума о разумевању између Владе Црне Горе, Општине Беране коју је представљао председник Вуко Тодоровић и компаније Елите привате Дритан Абазовић, председник Владе Црне Горе. Он је истакао да ће држава и Општина са инвеститором учинити све да се неопходне процедуре за реализацију пројекта аеро-парк заврше у најкраћем року, на законски и транспарентан начин.

АКТЕРИ

Најавом приватно-јавног партнерства у пројекту "ер парка", Штајнмилер је без сумње ставио до знања да је направљен још један корак у реализацији пројекта који би значио много не само за беране већ целу Црну Гору.

Ко ће бити партнери у пројекту, знаће се ускоро, сли, нема сумње да ће у њему један од њих бити Влада Црне Горе. Да ли ће се међу њима наћи и општина Беране, остаје да се види.

-Пословни модел аеродрома би се базирао на путничким и теретним летовима, као и летовима противпожарних авиона, а обухватао би и две фабрике за храну и нано-солар технологију. Осим тога, компанија за прераду хране у Беранама, производила би за Светски програм против глади Уједињених нација. У другој фабрици би се радило у оквиру програма нано-солар технологије. Производња ће бити потпуно аутоматизована - казао је Штајнмилер, чија би компанија уз подршку једне америчке компаније, радове на овом пројекту успела да заврши за око годину дана од добијања концесија.

Улагања у ове пројекте би била "тешка" око 100 милиона евра, а запослење би нашло између 300 и 400 радника.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

УБИЈЕН АНТОН ИГОШИН: Репрезентативац погинуо у Украјини