ЦРНОГОРСКИ ИЗБОРНИ ЦИРКУС: Избори још нису ни одржани, а формирање власти доведено у питање - ПЕС неће са УРА

Новости онлине

08. 06. 2023. у 11:55

Кампања пред ванредне парламентарне изборе улази у сами финиш, а турбуленције на политичкој сцени не престају. Напротив, све су јаче и јаче и прете да буду настављене и након избора.

ЦРНОГОРСКИ ИЗБОРНИ ЦИРКУС: Избори још нису ни одржани, а формирање власти доведено у питање - ПЕС неће са УРА

фото: Б: Дабић

Покрет Европа сад оптужује ГП УРА да им фабрикују аферу са јужнокорејским краљем криптовалута До Квоном, који је ухапшен у Црној Гори, а којег потражују Јужна Кореја и Сједињене Америчке Државе због проневере вредне 40 милијарди долара. 

До Квон је доставио писмо премијеру Дритану Абазовићу, министру правде Марку Ковачу и главном специјалном тужиоцу Владимиру Нововићу у којем је навео да је дуги низ година пријатељ са Милојком Спајићем и да су у том периоду као пословни партнери инвестирали новац у област криптовалута. Такође, Квон у писму тврди да је Спајић тражио од њега да га финансира, односно да му да средства за кампању. Краљ криптовалута је написао да има доказе о свим комуникацијама и уплатама према Спајићу и да стоји на располагању надлежним органима уколико они процене да је то неопходно. 

Спајић је писмо Квона оценио као фабриковање афере пред изборе у недељу. 

Међутим, функционер Покрета Европа сад Тихомир Драгаш тврди да због свега овог неће бити ни постизборне коалиције са партијом Дритана Абазовића.

„Са УРА након овога да правимо владу!? Уколико Дритан и екипа немају образа ми имамо. Ја ћу поднети оставке на све функције у ПЕС уколико се буде правила постизборна коалиција са УРА“, навео је Драгаш у преписци на Твитеру са корисницима те друштвене мреже.

Драгаш је оценио да то што „Дритан ради и хватање за сламку да остане још који дан дуже у фотељи се гледало није“.

„Разлика између нас и Демократа је што после овога ми нећемо правити никакав договор са Дританом, па нека се договара са ДПС-ом као некад“, навео је Драгаш на Твитеру.

Са друге стране, Абазовић је у коалицији са Демократама, те се поставља питање на који начин би могли истиснути ГП УРА из будуће Владе, те да ли би Алекса Бечић прихватио да му коалициони партнер не буде део власти. 

Из ПЕС-а тврде да ДПС није њихов партнер након избора, те стога остаје непознаница на који начин ће се формирати будућа власт и колико може бити стабилна. Коалиција За будућност Црне Горе јасно је саопштила да са ДПС-ом нема сарадње, а истог мишљења су и Демократе. 

Да ли ће можда бити довољно да ПЕС, За будућност ЦГ и Демократе, са мањинама, формирају власт, остаје да се види након 11. јуна. 

(Адриа ТВ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Огласио се Новак Ђоковић због убиства Срба на Косову