КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА АНГИО САЛУ: Свечаност у Клиничко болничком центру Беране

М.С.

06. 06. 2023. у 17:30

Када буду спашени први животи у ангио сали овде у Беранама, показаће се колико је оправдано улагање у здравствени систем

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА АНГИО САЛУ: Свечаност у Клиничко болничком центру Беране

М. С.

Ово је казао министар здравља у Влади Црне Горе Драгослав Шћекић, који је јуче у кругу Клиничко болничког центра Беране, са председником Општине Беране Вуком Тодороцићем и директором КБЦ Беране Милорадом Магделинићем,  положио камен темељац за нову ангио салу, односно анекс радиолошког одељења.

- Поред улагања у инфраструктуру јако је важно да Беране има добре кадрове, лекаре, средњи медицински и немедицински кадар. Сигуран да ће и КБЦ Беране и КБЦ Котор одговорити изазовима који су пред њима и да ће се брзо показати оправданост њиховог постојања, казао је Шћекић, који је присуствовао и почетку радова на реконструкцији старе зграде инфективног одељења у кругу КБЦ.

- За ова два објекта опредељено је милион и по евра и средства су обезбеђена, казао је Шћекић на свечаности у КБЦ Беране, који је пре изградње ова два анекса имао око 8.000 метара квадратних корисне површине, а сада ће она бити увећана за још 1.000 квадрата!

САН

-Ово је нешто сто су сањале генерације лекара, још од времена  др Нике Лабовића, када је ова зграда грађена, али су околности биле другачије. То је сан и љекара старијих генерација. Сада су се околности промијениле, болница је постала КБЦ и наше обавезе су веће. У јулу ће почети и радови на изградњи новог Ургентног центра КБЦ Беране. Радови који су данас започети на проширењу капацитета КБЦ Беране требало би да буду завршени до краја године, казао је директор КБЦ Беране др Милорад Магделинић, најављујући отварање нових одељења и радних места, и увођење већег броја субспецијалистичких амбуланти како би се проширила палета субспецијалистичких услуга које се за сада пружају само у Клиничком центру Црне Горе.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГРЧКА НАУЧНИЦА О ОТВАРАЊУ ХРИСТОВОГ ГРОБА: Око тог места влада јака енергија - инструменти су нам се искључили (ВИДЕО)