У СНП ЦРНЕ ГОРЕ НЕМАЈУ ДИЛЕМЕ:"Отворени Балкан"-пун погодак                 

М.С.

29. 05. 2023. у 16:19

РЕГИОНАЛНО економско повезивање у најбољем је интересу Црне Горе, због чега Социјалистичка народна партија у потпуности подржава приступање иницијативи "Отворени Балкан", саопштила је Слађана Калуђеровић, кандидаткиња за посланицу коалиције "За тебе-СНП-Демос".

У СНП ЦРНЕ ГОРЕ НЕМАЈУ ДИЛЕМЕ:Отворени Балкан-пун погодак                 

СНП

- Чињенице су неумољиве – „Отворени Балкан" олакшава прекогранично кретање и међусобну трговину, те креира заједничко тржиште које је атрактивније страним инвеститорима. "Отворени Балкан" такође пружа додатну прилику за извоз фирмама из Црне Горе, нуди већи дијапазон послова радној снази и олакшава кретање грађана региона -рекла је Слађана Калуђеровић.

Како каже, за Црну Гору иницијатива "Отворени Балкан" представља пун погодак, јер, осим што значајно олакшава кретање људи, роба, услуга и капитала, отвара широк простор за привлачење нових инвеститора, који ће пре уложити новац у веће него у уситњено тржиште сматра Калуђеровић, која истиче да ду потпуно неправдане бојазни да "Отворени Балкан" штети економији Црне Горе.

- Најбољи пример да се то неће десити је Северна Македонија, која је уласком у ту регионалну иницијативи значајно увећала трговинску размену са Србијом и Албанијом. "Отворени Балкан" нуди огроман потенцијал за повећање БДП-а Црне Горе, а то значи веће плате и пензије, отварање нових радних места и привлачење страних инвестиција, што све укупно значи бољи квалитет живота у Црној Гори - сматра Калуђеровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИКОЛИЋ О НАДИМКУ ЖИКА СЕЉАК: Хтели су да ме понизе - викну из бесног аута: Где си сељак! Подметање, то ме је мотивисало