"НАСТАВАК УТИЦАЈА ВЕСНЕ МЕДЕНИЦЕ": ДФ упозорава на евентуални избор Младена Грдинића за председника Привредног суда

В.К.

01. 04. 2023. у 16:54

ДЕМОКРАТСКИ фронт позива минстра правде Марка Ковача да употреби свој институционални утицај и одложи гласање за избор председника Привредног суда док се не комплетира Судски савет.

НАСТАВАК УТИЦАЈА ВЕСНЕ МЕДЕНИЦЕ:  ДФ упозорава на евентуални избор Младена Грдинића за председника Привредног суда

МИНА

У саопштењу наводе да евентуални избор Младена Грдинића за председника Привредног суда значио би наставак утицаја бивше префседнице Врховног суда Весне Меденице и сестре актуелног шефа државе, адвокатице Ане Ђукановић на црногорско правосуђе, "али и јасну поруку да ДПС и даље доминантно управља кључним процесима у црногорском друштву".

- Ако се томе дода да је супруга судије Младена Грдинића недавно изабрана за вршитељку дужности генералне директорице Директората за кривично и грађанско закондавство у Министарству правде, с правом се поставља питање који су то критеријуми опредељивали овакве предлоге и изборе. Вероватно је сувишно, али желимо потенцирати и чињеницу да је рођени брат судије Грдинића био високо котиран на одборничкој листи ДПС-а на локалним изборима у Колашину. Јавности посебно желимо скренути пажњу да је судија Грдинић један од главних јунака књиге “Мобинг у Црној Гори” коју је финансирала Европска комисија, а у којој се јасно види утицај Весне Меденице на Грдинића у споровима у којима је Меденица и с њом повезана лица имала интерес. А посебно је занимљиво истражити на који начин је судија Грдинић “допуњавао” свој имовински картон од 2018. Све наведено је више него довољно да се избор председника Привредног суда одложи док се не изаберу чланови Судскиг савета с пуним легитимитетом, и зато очекујемо да министар правде, за ког смо уверени да није део стратегије за именовање Младена Грдинића за председника Привредног суда, искористи законске механизме и заустави даљу меденизацију црногорског правосуђа, поручују из ДФ-а.ДФ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА У БАСКЕТУ! Какав поздрав Американцима из земље кошарке - за историју!  (ВИДЕО)