АВИОНИ ОПЕТ ШИРЕ КРИЛА: Потписивање Меморандума за берански аеродром , наредне седмице

И. Д. С.

01. 04. 2023. у 15:52

АЕРОДРОМ у Беранама, након готово пола века, поново би ускоро могао бити стављен у функцију.

АВИОНИ ОПЕТ ШИРЕ КРИЛА: Потписивање Меморандума за берански аеродром , наредне седмице

Општина Беране

Током наредне седмице очекује се потписивање меморандума између Владе, Општине Беране и немачке фирме "Елите прајват џет сервис", заинтерсоване за управљање авио-парком на северу државе. Након тога би се расписао тендер за давање концесије, а остављена је и могућност да се пројекат реализује кроз приватно-јавно партнерство.

Интересовање за управљање аеродромом недавно је исказао немачки инвеститор Мајкл Штајнмилер, а потписивање Меморандума најавио је премијер Дритан Абазовић на последњој седници Владе.

- Уколико њихове студије покажу да је то што они желе, треба да уђемо у процедуре отварања тендера како би дали на концесију аеродром у Беранама. Уколико би тај аеродром био стављен у функцију, мислим да би то била заиста историјска ствар за Црну Гору и за север државе - казао је премијер.

Додао је и да би та инвестиција могла да се реализује и кроз приватно-јавно партнерство.

- Апсолутно нема ништа спорно, што год је брже и ефикасније ја сам за, а циљ је да доведемо инвестцију на север државе - поручио је Абазовић.

Оптимизам да ће меморандум ускоро бити потписан исказао је и немачки инвеститор.

- Приложио сам писане гаранције концерна који стоји иза мене да ће исфинансирати пројекат. Сада сам у контакту са Владиним правним експертима који су ми саопштили да је нацрт меморандума већ урађен и да је на провери - казао је Штајнмилер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа