ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА ТУРИСТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ново правило - ако урадите ово у Будви, платићете 200 евра

Новости онлине

28. 03. 2023. у 08:31

ТУРИСТИ и мештани који се буду кретали у зони будванског Старог града и улицама у купаћем костиму или без дела одеће биће кажњени новчаним казнама од 200 евра.

ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА ТУРИСТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ново правило - ако урадите ово у Будви, платићете 200 евра

Фото: М. Секуловић/Профимедиа/Илустрација

То се наводи у нацрту одлуке о комуналном реду, која је прошла јавну расправу, а зелено светло да би ступила на снагу чека од локалног парламента.

Из Секретаријата за комунално-стамбене послове саопштили су да је нацртом одлуке у члану 39 став 1 тачка 8 дефинисано да је забрањено ходање у купаћем костиму или без дела одеће у зони Старог града и градским улицама, осим у купалишној зони.

- Чланом 79 став 2 прописано је да ће се за све прекршаје из члана 79 став 1 казнити и одговорно лице у правном лицу, односно привредном друштву и физичко лице у односу од 200 до 1000 евра - наводи се у саопштењу. 

Надзор над спровођењем ове одлуке вршиће орган за комуналне послове, односно други орган локалне управе, уколико су овом одлуком у његовој надлежности утврђени поједини послови.

Почетком ове године у Сплиту и Дубровнику на снагу је ступила слична одлука. 

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО: СУПЕРЈАХТА ОД 90 МИЛИОНА ЕВРА - Погледајте атракције Сајма наутике у Дубаију

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (5)

ИЗАЂИ, МАЛА: Погледајте шта Срби певају Куртијевом градоначелнику у Звечану (ВИДЕО)