И БАРАНИ У ЛАНЦУ ШВЕРЦА ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Два Црногорца ухапшена у Уругвају, чланови криминалног клана?

Б. ДАБИЋ

27. 03. 2023. у 20:22

ЦРНОГОРСКОЈ полицији познат је идентитет двојице држављана који су ухапшени у акцији „Виртус“ у Уругвају где је заплењено око 500 килограма кокаина.

И БАРАНИ У ЛАНЦУ ШВЕРЦА ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Два Црногорца ухапшена у Уругвају, чланови криминалног клана?

Фото: Управа полиције

Међу 16 осумњичених за међународни шверц дроге из Уругваја ка европи, ухапшена су двојица Барана. Незванично "Новости" сазнају да је уругвајска полиција лисице на руке ставила младићима из Бара,  С.Д. и А.А. Обојица су од раније познати црногорској полицији. Један од њих је хапшен након што је фингирао да је непознато лице покушало да га лиши слободе у његовој кући, а други је оптужен за покушај убиства које се догодило у Бару маја 2019.године.  

Полиција Уругваја потврдила је пре три дана  да је ухапшено 16 особа, међу којима два држављанина Црне Горе. Министарство унутрашњих послова Уругваја је званично саопштило да су  власти ове државе  заплениле 489 килограма кокаина, новац, четири возила, два чамца, трактор, револвер, пиштољ, пушку и двије сачмарице. Према речима представника уругвајског МУП-а, заплењена дрога има процењену тржишну вредност од око 15 милиона евра.

Како су објаснили, дрога је из Боливије допремљена у Уругвај. Када је стигла у ову земљу, план је био да буде транспортована даље ка Европи, вероватно у Италију,  где је њена вредност већа.

У вишемесечној акцији „Виртус“ у тој јужноамеричкој држави ухапшено је 16 особа, међу којима су и држављани Уругваја и Боливије, два држављанина Црне Горе. Они се, према писању медија, терета за различита кривична дела везана за шверц дроге. За држављане Црне Горе, уругвајски медији пишу да би, према наводима полиције, „могли бити део балканског клана, велике мреже организованог криминала која делује у Европи“.

"Током истраге, агенти су од септембра 2022. године успели да идентификују 18 особа повезаних са криминалним активностима. Групу су чинили грађани различитих националности, 11 Уругвајаца, три Боливијаца, два Аргентинца и два Црногорца. Током акције, власти су успеле да приведу 16 идентификованих, док се за другом двојицом чека међународна потерница".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД АЛЕКСИНЦА: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа