ДПС ОДЕ У ОПОЗИЦИЈУ: Подгорица коначно добија нову власт

В.К.

25. 03. 2023. у 14:49

ОБЈАВЉИВАЊЕМ одлуке Изборне комисије о утврђеним коначним резултатима локалних избора од 23. октобра 2022. године у Службеном листу створили су се услови за конституисање нове власти у главном граду Црне Горе - Подгорици. После четврт века владавине Демократска партија социјалиста се са својим савезницима сели у опозицију.

ДПС ОДЕ У ОПОЗИЦИЈУ: Подгорица коначно добија нову власт

В.К.

Конститутивна седница Скупштине главног града на којој ће бити биран шеф локалног парламента и верификовани мандати 58 одборника, очекује се средином априла. Место председника Скупштине, према договору победничке већине са локалних избора, припашће Демократском фронту, односно Јелени Боровинић Бојовић, која је листу окупљену око ДФ предводила на тим изборима.

У новом сазиву парламента ДПС ће имати 24 одборника, Покрет "Европа сад" 13, коалиција окупљена око Демократског фронта 11, коалиција око Демократа шест и УРА четири одборничка мандата.

Уставни суд је 9. марта одбио пет жалби на локалне изборе у Подгорици чиме су се стекли услови за промену власти у граду на Морачи. Носилац листе Покрета "Европа сад" Јаков Милатовић у међувремену је повукао кандидатуру за градоначелника Подгорице и укључио се у изборе за председника Црне Горе. За то упражњено место има више кандидата из Покрета "Европа сад", а ко ће заменити актуелног градоначелника Ивана Вуковића (ДПС), знаће се након другог круга председничких избора 2. априла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)