КАВАЧКИ КЛАН У ВРХУ УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ: Абазовић - Нико није добио мандат за незаконите активности

М.С.

23. 03. 2023. у 19:21

ПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао је да је захвалан Еурополу што је отворио комуникације и дотакао оно на шта је директно или индиректно указивао од раније, да су чланови Кавачког клана у врху Управе полиције, те да се нада да ће они који су на челу на крају бити процесуирани.

КАВАЧКИ КЛАН У ВРХУ УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ: Абазовић - Нико није добио мандат за незаконите активности

Фото: ЕПА/Борис Пејовић

Премијер Абазовић је говорећи из САД за ТВ "Нова М" казао да је више пута јавно упућивао на то да су криминални кланови увезани са полицијом и сматра да је почела да се расветљава ситуација.
 
За вршиоца дужности помоћника директора Управе полиције за борбу против организованог криминала Дејана Кнежевића који је синоћ ухапшен због сумње да је учествовао у стварању криминалне организације, Абазовић истиче да је ступио на ту дужност у марту 2021., и у априлу је био на челу акције када је ухапшено више чланова Кавачког клана на челу са Слободаном Капћеланом.
 
- Он је за то добио захвалност. Нико није добио мандат да се бави незаконитим активностима. Осећам одговорност само према грађанима Црне Горе у смислу да сам се прихватио посла који нико није желио да ради. Са директором полиције Зораном Брђанином и министром Филипом Аџићем ћу разговарати у понедељак, не треба да изврћемо тезе. Ово је болно, али је лековита ствар. Жао ми је што се ово раније није дешавало и што смо ми, врло мала група људи од почетка говорили да нам је држава у канџама организованог криминала, и што су се људи подсмевали. Да није било Аџића многе од ових ствари би остале неоткривене, и морате знати да је врата сарадње са Еурополом отворила Влада Црне Горе на челу са мном и са Аџићем, казао је Абазовић, који је истакао да СДТ и СПО раде свој посао, и држава мора проћи кроз ову фазу.
 
-Остајем при томе, ово је група око Радоја Звицера и још једног човека који је мене тужио, али ни један ни други не би могли да досегну ове ствари да није било политичке заштите режима који је пао у августу 2020. године - тврди Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)