У КАМЕНАРИМА УКЛОЊЕНА БИЛЕТАРНИЦА „ПОМОРСКОГ САОБРАЋАЈА“: Бесплатан превоз до 5. априла

В.В.

23. 03. 2023. у 15:31

Билетарница и рекламни панои Поморског саобраћаја, компаније која је донедавно организовала трајектни прелаз у Веригама између херцегновске и тиватске општине, уклоњени су на основу решења Службе за инспекцијске послове. Компанија за ове објекте није имала важећу документацију,а уговор са Морским добром о закупу је истекао.

У КАМЕНАРИМА УКЛОЊЕНА БИЛЕТАРНИЦА „ПОМОРСКОГ САОБРАЋАЈА“: Бесплатан превоз до 5. априла

фото: В.В.

„Поморски саобраћај“ био је у обавези да уклони ове објекте, али како то није урађено приступило се административном извршењу, објаснила је начелница Службе за инспекцијске послове Општине Херцег Нови, Марија Бошковић. Према њеним речима ради се о три рекламна паноа, пулту за наплату карата монтажно-демонтажног карактера, елоксираном киоску који је служио за контролу и стубу на којем су постављене камере.

- Остале су расхладне витрине са пићима, које ће бити уклоњене до краја дана или сутра. Написан је закључак о трошковима, који ће бити упућен Поморском саобраћају на наплату, јер смо морали да ангажујемо извршну службу, доносно предузеће „Чистоћа“, које је својом механизацијом уклонило највећи део тих објеката  –  казала је  Бошковић.

У току је поступак у тиватској општини како би и на тој страни залива објекти ускоро били уклоњени. Бошковић не нагласила да је цео поступак покренут јер су ови привремени објекти постављени без важеће документације, предвиђене Законом о планирању простора и изградњи, а да би уопште били постављени, један од услова је и уговор о закупу са Морским добром. Тај уговор је раније постојао, али је раскинут, чиме су се стекли услови да се донесе решење о уклањању објеката.

Подсетићемо, управљање трајектном линијом Каменари-Лепетане од недавно је преузело ЈП Морско добро, а бесплатан превоз трајектима „Василије“ и „30. август“  омогућен је до 5. априла. Како ће након тога бити организована продаја карата није објешњено, а предлог нових цена превоза упућен је на одобрење Влади Црне Горе након што га је усвојио Управни одбор Јавног предузећа за управљање Морским добром. Најављено је  да је планирано потписивање посебних споразума са општинама Херцег Нови и Тиват, а бесплатан превоз ће поред пешака имати и бициклисти, возила хитне помоћи, ватрогасна кола и друга возила од јавног интереса.,, што није била пракса док је трајектним превозом управљао „Поморски саобраћај“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

МНОГИ СЕ ИЗНЕНАДЕ КАДА ЧУЈУ: Знате ли коју средњу школу је завршио Радош Бајић?