МИЛОШЕВИЋУ ЈОШ ТРИ МЕСЕЦА: Врховни суд продужио притвор бившем директору Управе прихода и царина

С.Ђ.

22. 03. 2023. у 10:37

БИВШЕМ директору Управе прихода и царина Раду Милошевићу продужен је притвор за још три месеца. То је "Новостима" званично саопштено из Врховног суда Црне Горе. Чије веће је донело ту одлуку. Милошевић се, подсетимо, од децембра прошле године налази у Истражном затвору због сумње да је организатор криминалне групе која се бавила шверцом цигарета.

МИЛОШЕВИЋУ ЈОШ ТРИ МЕСЕЦА: Врховни суд продужио притвор бившем директору Управе прихода и царина

Фото: Принтскрин С. Ђокић

- Веће Врховног суда Црне Горе, у саставу суткиње Миленке Секе Жижић као председнице већа и суткиња Маријане Павићевић и Светлане Вујановић, као чланица већа, одлучујући о предлогу Специјалног државног тужилаштва, за продужење притвора против окривљеног Милошевића донело је решење да му се продужи притвор до 21. јуна 2023. године - саопштили су у Врховном суду.

Милошевић је ухапшен 21. децембра прошле године, два дана касније судија за истрагу подгоричког Вишег суда Горан Шћепановић одредио му је притвор до 30 дана. Он је прихватио предлог Специјалног државног тужилаштва (СДТ) које Милошевића сумњичи да је створио криминалну организацију која је шверцовала дуванске производе, уместо да их уништи након што их је држава запленила.

НЕГИРАО КРИВИЦУ

МИЛОШЕВИЋ је привођен и почетком октобра прошле године, али је пуштен након шесточасовног задржавања у полицији. Према незваничним информацијама, није имао објашњење где су и како нестали пакети вредни готово милион евра. Милошевић је током саслушања пред тужилаштвом негирао да је починио кривична дела која му се стављају на терет.

Према наводима наредбе о спровођењу истраге, коју потписује специјални тужилац Јован Вукотић, чланови те криминалне организације су и раније ухапшени службеници Управе прихода и царина - Елвир Адровић, Милутин Пејовић, Жељко Ивановић, Михаило Савељић, Радивоје Вујачић, Небојша Адамовић, Зоран Павићевић, Игор Павићевић, возач камиона цигарета који је "нестао" Далибор Брновић и више Н. Н. особа.

СДТ тврди да су они, по Милошевићевом налогу, "сачињавали сценарио" и продавали, а не уништавали илегалне цигарете које је држава одузела.

- Транспорт цигарета био је праћен потребном документацијом и за све цигарете Комисија је констатовала да су уништене, сачињавањем одговарајућег записника. Међутим, из одбрана окривљених Адровић Елвира, Адамовић Небојше и Ивановић Жељка, произилази да је уништавана мања количина од количине која се налази у документацији надлежних органа - наводе у СДТ.

У питању су цигарете милионске вредности, а из СДТ-а тврде да је само 10 одсто завршавало у фабричким пећима на спаљивању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПРОВЕРИТЕ ПО ФИОКАМА: Ако имате ове телефоне можете зарадити хиљаде евра