ОСТАВКА, ПА НОВА ФУНКЦИЈА: Тужилачки савет изабрао Татјану Беговић за В.Д. вишег државног тужиоца

И. Д. С.

09. 02. 2023. у 08:40

КАКО на седници Тужилачког савета ниједан од два кандидата није добио потребну подршку за место ВДТ-а, ТС је јуче донео одлуку да у наредних шест месеци на челу Врховног државног тужилаштва буде тужитељка, а до јуче и чланица тог савета, Татјана Беговић.

ОСТАВКА, ПА НОВА ФУНКЦИЈА: Тужилачки савет изабрао Татјану Беговић за В.Д. вишег државног тужиоца

Мина

Изабрана је већином гласова, али је законитост избора доведен у питање и пре гласања. Са седам гласова "за", од укупно 11, на место в. д. ВДТ-а биће наредних шест месеци.

Новоизабрана ВДТ, до јуче је била члан Тужилачког савета, али како би се уклониле законске препреке да буде изабрана на ту функцију, ТС је закључио седницу на којој је констатована њена оставка, те одмах започео нову. Приликом гласања, уздржан је био само Стево Мук, који је током седнице и најавио такав став, сматрајући да је чињеница да је Беговићева више од годину члан ТС-а, што "може бити противно Закону о државном тужилаштву".

Да тужитељка Беговић не може бити на функцији за коју је именована, уочи седнице, када се и спекулисало да би могла бити изабрана, поручио је и бивши секретар Министарства правде, члан председништва Покрета "Европа сад" Андреј Миловић.

- Сенку на овај процес баца чињеница да се члан ТС унапређује на место в. д. ВДТ за време свог мандата у ТС, што је противзаконито иако се ради о вршиоцу дужности. Не смемо заборавити да је и претходна в. д. ВДТ управо преко тог статуса противзаконито обезбедила стално место у ВДТ иако је била в. д. - поручио је Миловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени