КОНАЧНО ДОГОВОР: Задовољавајући предлог о организацији и запосленима у Болници Мељине

В.В.

03. 02. 2023. у 16:09

БОЛНИЦА Мељине од 1. марта пружаће услуге из хирургије, гинекологије и области интерне медицине, а функционисаће као организациона јединица Болнице Котор. Капацитети ће бити проширивани како се буду стицали услови, постепеним расписвање, нових конкурса, саопштено је на конференцији за новинаре након састанка представника болница Мељине и Котор и Министарства здравља.

КОНАЧНО ДОГОВОР: Задовољавајући предлог о организацији и запосленима у Болници Мељине

Фото: гов.ме

Државна секретарка у министарству здравља Слађана Ћорић казала је да је ресорном министарству интерес као и свим грађанима Херцег Новог да Болница Мељине буде самостална. Како у овом тренутку због недостатка кадра то није било могуће которска болница  прихватила је да  болница Мељине буде њихов организациони део док се не формиратим довољан  да се самостално укључе у систем јавног здравства.

- Мислим да смо успоставили добар начин комуникације и да смо коначно направили најбоље решење у интересу грађана Херцег Новог, а то је континуирано пружање здравствене заштите. Болница ће функционисати од 1. марта као организациона јединица Болнице Котор а до тада ће радити по старом моделу, објаснила је Ћорић.

Она је коментарисала и број запослених у овој установи и конкурс који је објавила болница Котор којим је тај број значајно смањен.

- Водиће се рачуна да се постепено уводе конкурси како процес рада буде организован. Тамо је сАда 11 лекара, не можете примити 160 људи на тих 11 лекара. Морамо водити рачуна о систематизацији, нормативима и капацитети ће се проширивати како се буду стварали услови, рекла је Ћорић.

Запослени до 1. марта имају уговор по основу стечаја, након тога ће прећи у систем јавног здравства, потврдила је и  медицинска директорица Болнице Мељине, др Оливера Елез, а до тада, према њеним речима следи још разговора, али се дошло до модела који би задовољио и запослене и потребе грађана Херцег Новог.

- За почетак, др Кумборовић ће посетити Болницу Мељине у среду, да на лицу места погледамо организацију и покренемо дефинитивно систематизацију, тако да ћемо до 1. марта имати довољно времена за све неопходне корекције – казала је др Елез.

Болница ће до тада фукционисати у стечају. Др Елез је најавила да ће данас или сутра бити исплаћене децембарске зараде и део текућих трошкова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ОАЗА У МРЧАЈЕВЦИМА: Овако изгледа Илићева кућа - двориште ће вас очарати (ФОТО)