ИЗ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ ПОСЛАЛИ ХИТАН ПОЗИВ АБАЗОВИЋУ: Досадашња решења пут ка гашењу

В.В.

30. 01. 2023. у 22:15

ИЗРАЗИТО незадовољство радника Болнице Мељине због начина на који је кренуо процес превођење ове установе у систем јавног здравства и придруживања Болници Котор, било је повод данашњем састанку њихових и представника херцегновске локалне самоуправе.

ИЗ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ ПОСЛАЛИ ХИТАН ПОЗИВ АБАЗОВИЋУ: Досадашња решења пут ка гашењу

Фото: В.В.

Резултат је ургентан позив премијеру Дритану Абазовићу да организује састанак коме би присуствовали сви актери овог процеса, који би требало да буде привремено решење за спас ове установе.

Осим премијера Абазовића састанку би требало да присуствују и министри Драгослав Шћекић и Александар Дамјановић, директор Фонда здравства  Вук Кадић, директор Опште болнице у Котору Давор Кумбуровић, представници херцегновске локалне самоуправе и Болнице Мељине. Тако би биле разјашњене бројне нелогичности које се појављују у конкурсу за радна места у Болници Мељине, а који је расписала Општа болница у Котору. Због њих ово прелазно решење за Болницу Мељине више личи на пут ка њеном гашењу него спасавању.

Подсетићемо, конкурсом није обухваћено 60 постојећих радних места, односно предвиђено је мање запослених него што их има сада. Породилиште у Мељинама функционисало би само у хитним случајевима. Ово су само  неки од  примера који указују да се питање Болнице Мељине усмерава у правцу њеног свођења на стационар или чак гашења, а не спасавања.

И на данашњем састанку поновљено је да без Болнице не може бити гарантована квалитетна здравствена заштита грађанима и гостима Херцег Новог. Отуд и одлука да локална управа и радници заједно са грађанима, наставе ванинституционалну борбу за спас ове установе, све док не добију озбиљне гаранције  за опстанак Болнице у Мељинама, њен прелазак у систем јавног здравства али и преузимање свих запослених који  годинама, упркос бројним последицама лоше приватизације одржавају процес рада и боре се за Болницу.

И из Синдиката здравства апеловали су  на Министарство здравља и Владу да правовремено и на најбољи начин реши статус запослених у Болници Мељине како би након дуго година они коначно престали да страхују за своју и егзистенцију својих породица, а грађани Херцег Новог за своју болницу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО АГРЕСИЈИ: Вучић - Нећете нас сломити (ФОТО, ВИДЕО)

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО АГРЕСИЈИ: Вучић - Нећете нас сломити (ФОТО, ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, у Сомбору, на Тргу светог Ђорђа.

24. 03. 2023. у 18:01 >> 19:03

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

КРУЗ ЋЕРКУ НЕ ВИЂА ГОДИНАМА: Разлог је бизарно правило цркве чији је члан