НОВИ ПРОТЕСТ ЗАПОСЛЕНИХ У БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ: Остаје ли пола медицинског и немедицинског особља без посла?

В.В.

26. 01. 2023. у 18:11

НОВИ протест вероватно ће организовати сутра (27. јануар) запослени у Болници Мељине. Повод је данас објављени оглас ЈЗУ Општа Болница Котор којим се у року од три дана тражи достављање пријава за слободна радна места у херцегновској здравственој установи. Према објављеним подацима скоро половина сада заослених остала би без посла!

НОВИ ПРОТЕСТ ЗАПОСЛЕНИХ У БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ: Остаје ли пола медицинског и немедицинског особља без посла?

Мукама запослених у Болници не назире се крај, Фото В. В.

Чини се да су овим занемарени сви јасни захтеви  запослених у Болници, грађана Херцег Новог и општинске власти, који су у протеклом периоду дефинисани кроз став о неопходности очувања ове медицинске установе,  наствак њеног рада у пуном капацитету све до налажења коначног решења за проблеме до којих је довела неуспела приватизација. Подсетићемо, овакав став подржан је у висе наврата у ресорним министарствима и Влади. Уместо очекиваног ангажовања кадра који болници Мељине недостаје јер је у протеклом период дошло до осипања, добар део сада запослених би према подацима из конкурса  могао да остане без посла. Примера ради смањен је број лабораторијских и медицинских техничара, није оглашена потреба за неонатологом нити за педијатријским сестрама…

Медицинска директорица Болнице Мељине др Оливера Елез да је оглас  Побједи за пријем запослених на радна места преко Опште болнице Котор а за рад у болници Мељине изазвао приличну узениреност.

- Када су радници видели списак и распоред схватили су да готово половина особља није обухваћена тим радним местима те да ће остати без посла то је довело до узрујаности међу запосленима, који су  покушали да добију неку информацију. Заиста немам никакву додатну информацију шта након овога. Покушаћемо на неки начин да ово разрешимо, а у овом тренутку немам идеју ни информнацију како и на који начин.

Др Елез истиче да Болница Мељине мора да ради у пуном капацитету.

-Они који су тренутно запослени у болници,  неки чак од времена када смо били Војна болница, а који су прошли све ове године и период кашњења плата, протеста, штрајкова и  три године стечаја, сада не би смели да остану без посла, сматра др Елез.

Она је каже  у комуникацији са директором которске болнице др Давором Кумбуровићем, а у понедељак ће одржати састанак поводом нових дешавања.

Подсетићемо, по одлуци Владе, болница у Мељинама би требало да до  краја овог месеца постане део јавног здравства Црне Горе, као истурено одлелење Болнице Котор, али, како је речено, да ради у пуном капацитету док се не нађе трајно ршење за излазак из проблема до којих је довела очигледно неуспела приватизација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ПИКАСО РАДИО ПОСТЕР ЗА ДОМАЋИ ФИЛМ: Чувени уметник одбио новац, имао несвакидашњи захтев