ПЕШКЕ ДО ГЛАВНОГ ГРАДА: Насеља између Подгорице и Даниловграда остала без превоза

И. Д. С.

30. 11. 2022. у 07:45

ГЛАВНИ град уложио је десетине милиона евра у аутобусе за градски превоз претходних месеци. Ипак, ни нова ни стара возила јавног превоза до појединих насеља Подгорице не стижу.

ПЕШКЕ ДО ГЛАВНОГ ГРАДА: Насеља између Подгорице и Даниловграда остала без превоза

Обновљен возни парк јавног превоза, Фото подгорица.ме

Након што су без превоза недавно остали мештани Куча и Тузи, на ред су дошли и настањени у неколико насеља између Подгорице и Даниловграда. Наиме, возачима је запрећено казнама од више хиљада евра уколико се заустављају на местима која за то нису предвиђена, те су они који живе у делу од Рогама до Спужа одсечени са мапе јавног саобраћаја и остављени да пешаче километрима, стопирају, "телепортују" се, сналазе како знају и умеју...

Иако је из Општине Подгорица театрално најављивана куповина 16 нових аутобуса, унапређење јавног превоза у главном граду, проблеми са превозом само се нижу. Како је за "Новости" казала мештанка Драгана Бакрач, без најаве из Општине Подгорица, остали су без једине опције да се превезу до Подгорице.

- Реч је о приградском превозу, линијима 31 и 32, које саобраћају на релацији Даниловград

- Подгорица. Од возача смо у петак добили информацију да више не смеју да се заустављају на појединим местима. Како су нам рекли, од извесног инспектора Владимира Кнежевића добили су усмену опомену да, уколико се буду заустављали на местима која нису била предвиђена као аутобуска стајалишта, плаћаће казне и до 3.000 евра. Дете ми похађа пети разред у ОШ "Сутјеска", сваког дана иде у школу тим превозом и сада одједном нема те опције, а нема ни алтернативног решења - наводи Бакрачева.

Драгана Бакрач, Фото И. Д. С.

Да ли је у плану линија или неко алтернативно решење за грађане Главног града који су остали одсечени са мапе јавног превоза, из Општине Подгорица нису одговорили.

Одговорност и надлежност су пребацили на Министарство капиталних инвестиција. Шта се планира за тај део града и како ће повезати саобраћај, нису одговорили из ресора Ервина Ибрахимовића.

УСТАЉЕНА ПРАКСА

ОД превозника који саобраћају на линијама 31 и 32 добили смо незваничну потврду да су опоменути због заустављања на местима која нису званична аутобуска стајалишта. Како кажу, да не би дошли у ситуацију да плаћају високе казне, морају поштовати одлуке надлежних.

- Јасно је да то нису званично обележена стајалишта, али годинама је устаљена пракса да преузимамо путнике и на тим местима - казали су из једне даниловградске компаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

НИШТА ОД СРБИЈЕ: Откривено где је Новак Ђоковић отишао после Аустралијан опена