О СУДИЈАМА 12. ДЕЦЕМБРА: Одложено гласање на иницијативу ДПС

В.К.

28. 11. 2022. у 14:09

НА колегијуму председнице Скупштине Данијеле Ђуровић договорено је да парламент 12. децембра гласа о избору судија Уставног суда.

О СУДИЈАМА 12. ДЕЦЕМБРА: Одложено гласање на иницијативу ДПС

Фото: Free Images Pixabay

Гласање за избор четворо судија Уставног суда уместо данас обавиће се у Скупштини Црне Горе 12. децембра. Тако је одлучено на колегијуму на којем је разматран захтев шефа посланичког клуба Демократске партије социјалиста Данијела Живковића да буде одложен други круг гласања за судије тог суда.

Он је још у петак председници Скупштине упутио писмо у којем наводи да би се одлагањем гласања створила могућност да се догоди парламентарни дијалог ради што хитнијег изласка државе из институционалне кризе. Клуб посланика ДПС-а тражио је да се кроз инклузиван парламентарни дијалог у најкраћем року одреди датум одржавања ванредних парламентарних избора и да се одустане од намере да се "неуставни Закон о председнику стави у правни поредак Црне Горе".

И из партије Мила Ђукановића су поручили да ако се уваже та два услова, клуб посланика ДПС-а је спреман да учествује у избору једног судије Уставног суда, како би се деблокирао рад те институције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)