ВАЖНА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Нема одлуке о поскупљењу струје

И.Д.С.

07. 11. 2022. у 12:20

ОДБОР директора Електропривреде неће донети одлуку о поскупљењу струје за наредну годину, поручио је његов председник Милутин Ђукановић.

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Нема одлуке о поскупљењу струје

Милутин Ђукановић, Фото нова.орг.ме

Како је истакао, одлуком новог руководства државне енергетске компаније, да не повећава цену струје, грађани су уштедели 653 милиона евра. 

- Да је, због промена цена на берзи, дошло до поскупљења електричне енергије, рачуни грађана који у просеку износе 100 евра месечно, износили би више од 400 евра, док би за мала предузећа они били преко 4.000 евра – навео је Ђукановић.

Према документу ЕПЦГ, у периоду од 2017. до марта прошле године цена електричне енергије коју су плаћали потрошачи била је готово идентична ценама на берзи. Из тих разлога су, како је наведено, била два повећања, а у 2020. години цена за грађане је била 30 одсто већа него на берзи.

Из те компаније напомињу и да у претходних 18 месеци нису добили ни цент финансијске помоћи, а да су прошле године уплатили 30 милиона у буџет. 

- Без обзира на велику енергетску кризу, ЕПЦГ ће остати стабилна компанија која ради искључиво у интересу грађана, а уједно ће постати локомотива привредног развоја Црне Горе. Наши планови, које већ препознају реномирани инвеститори, препородиће Црну Гору, а производња струје из обновљивих извора нема алтернативу - поручили су из ЕПЦГ.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ ШОКИРАО СВЕ(Т)! Девет дана после операције колена - одлучио се на ово (ВИДЕО)