ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЗАКОНА О ЗЕТИ Кнежевић: Жртвују се интереси 20.000 грађана да би Дританов шофер прешао цензус

Тањуг

16. 08. 2022. у 15:58

ПРЕДСЕДНИК ДНП-а и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић казао је да Закон о територијалној организацији којим Зета постаје општина је уствари Закон који спашава Ивана Вуковића (ДПС) и Луку Ракчевић (УРА).

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЗАКОНА О ЗЕТИ Кнежевић: Жртвују се интереси 20.000 грађана да би Дританов шофер прешао цензус

Фото: Танјуг

Он је казао да ће због тога поднети иницијативу за смену Данијеле Ђуровић и иницијативу за неповерење Влади Дритана Абазовића.

„Овим Законом се жртвују интереси 20.000 грађана Зете само да би се обезбедила некаква почетна предност Ивану Вуковићу у трци за градоначелника и да би Лука Ракчевић, шофер Дритана Абазовића, могао да пређе цензус како би био тас на ваги. Ово је кључни разлог зашто се одлажу локални избори од јуна месеца, и не би ме чудило да ова покојна парламентарна већина покуша да донесе још неколико измена и допуна како би Маслине, Загорич, Толош, Блок 5 и Блок 6, као и Златицу издвојили из Подгорице јер знају да они ту немају шта да траже. Нека у Подгорици остане само општински одбор ДПС-а и УРЕ и нека се само тамо гласа, а и тамо би изгубили“, казао је Кнежевић.

Један од лидера ДФ-а тврди да је 30. августа 2020. године ДФ убедљиво победио у Зети а пренесено на мандате у овом тренутку, то је 15 мандата у Градској скупштини Голубовци, 7 мандата би имале Демократе, а ДПС 9.

„То значи да би ДФ и Демократе имале већину у Голубовцима. Пренесено на Главни град, то би значило да садашња опозиција у Подгорици и Зети предвођена ДФ-ом и Демократама, имала би предност у односу на Ивана Вуковића од 3 мандата. А ако би се пренијели гласови УРЕ, СДП-а и СД-а, јасно је да би ове партије биле на нивоу статистичке грешке. Међутим на сваки начин се криминално, срамотно покушавају угрозити интереси 20.000 грађана Зете стављањем потписа људи који немају везе са Зетом“, казао је Кнежевић.

Он је ДПС-у поручио, да им је стало до Зете, то су могли 1997. године да изгласају када је Сабор за спас Зете предао елаборат и студију оправданости формирања Општине, они би то тад и креирали.

„Већ тад су могли то да ураде, а оволико дуго држе Зећане у мраку. И ја сам тражио да Зета буде општина, а ДПС је био против. Ви сте и сада против, него вам је циљ да Зећани не гласају у Подгорици. Ништа вас друго не интересује. Ето, нека не гласају Зећани у Подгорици, али усвојите амандмане који на достојанствен и коректан начин дефинишу насеља у будућој општини како би јој се гарантовала одрживост и развој“, казао је Кнежевић.

Зећани, како наводи, не траже ништа што им припада, а у амандманима ДФ-а се исправља неправда. Кнежевић каже да су Зећани који протестују хероји, а да не мора да брани амандмане, био би са њима.

„Поднели смо амандмане, а сада је прилика да ме демантујете и да покажете да вам је стало до интереса Зете. Нек Зећани гласају само у Зети, нек не гласају у Подгорици. Је ли то поштена понуда? У сваком случају, од вашег изјашњавања ће зависити наши конкретни потези“, казао је Кнежевић.

Он је казао да ће због оваквог заказивања сједнице Скупштине иницијатива о смјени предсједнице Скупштине бити предата у процедуру а предаће се и већ сјутра иницијатива о изгласавању неповјерења Влади Дритана Абазовића.

„Од стране ДФ-а и колега из Демократске Црне Горе очекујем подршку. Онда ћемо имати још једну ванредну седницу. Треба да знате – опстала или не опстала Влада, иако мислим да неће опстати, нико са ДФ-ом не може преговарати о моделима изласка из кризе уколико не задовољи интересе грађана Зете. Можда вам то не значи ништа, али сигурни будите, ова борба је тек почела, и нећемо изгубити. До слободе“, закључио је Кнежевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ Сахрањен младић који је бринуо о 40 паса: Дао си живот за шапице! Злотвори ти више не могу ништа