ДА ЛИ КАЛУЂЕРОВИЋ МОЖЕ ДА БУДЕ ОСУЂЕН? Адвокат о ликвидацији убице са Цетиња

Д. Б.

15. 08. 2022. у 19:02

АДВОКАТ Бошко Журић сматра да Цетињанин Нено Калуђеровић не може бити кривично одговоран уколико се утврди да је он усмртио сугрђанина који је починио масакр на Цетињу. Више државно тужилаштво утврдиће од чијег метка је страдао тридесетчетворогодишњи Вук Бориловић

ДА ЛИ КАЛУЂЕРОВИЋ МОЖЕ ДА БУДЕ ОСУЂЕН? Адвокат о ликвидацији убице са Цетиња

Фото: Принтскрин/Фејсбук

О правним последицама и евентуалној кривичној одговорности Ненада Калуђеровића за кога се, по до сада доступним информацијама, наводи да је лишио живота убицу, адвокат Журић каже следеће:

- Имајући у виду да још увек траје истрага о свим околностима овог немилог догађаја, немогуће је било шта конкретно рећи док се истрага не заврши. Уколико су заиста тачне до сада објављене информације да је Ненад Калуђеровић лишио живота нападача током размене ватре са полицијом, то онда у тим његовим радњама нема кривичног дела нити његове кривичне одговорности па самим тим и не може бити осуђен, обзиром да је у таквој ситуацији онда он поступао у нужној одбрани одбијајући од свог и од добра другога, у овом случају полицајаца, истовремен и противправан напад ватреним оружјем.

Фото: С. Ђ./Инстаграм/socijaldemokratecrnegore

 

- У ситуацијама када су протиправним нападом ватреним оружјем, једном или више лица непосредно угрожени живот и тело као два најзачајнија добра која се штите кривичним закоником, апсолутно је дозвољено у одбрани од једног таквог напада употребити ватрено оружје, обзиром да је у таквој ситуацији то једина одбрана којом би се такав напад могао ефикасно одбити.

Фото: Printscreen

 

Како каже Журић "свака друга одбрана би могла довести до најтежих последица по оног ко је нападнут".

- Истрага која је у току треба да расветли све околности око овог догађаја и у склопу ње ће свакако морати бити саслушан Ненад Калуђеровић и сви други присутни сведоци, као и обављене и друге доказне радње, пре свега мислим на обдукцију тела нападача како би се се утврдио тачан узрок смрти - наводи адвокат Журић и понавља да је неопходно сачекати завршетак истраге и утврђивање свих околности овог немилог догађаја.

Калуђеровић је, након саслушања у својству грађанина пуштен, а тренутно се чека балистички налаз.

БОНУС ВИДЕО - Убиство у ноћном клубу у Нишу: Младић преминуо после обрачуна ножевима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

РАСКИД ПРЕКО ТЕЛЕФОНА: Бивши дечко Ане Ивановић није поднео што га је оставила