НЕСТАЈЕ ЈЕЗЕРО, СТОЧАРИ У ПАНИЦИ: Јoш један проблем мучи житеље Сињајевине

М. С.

15. 08. 2022. у 15:29

НА Сињајевини, око које се већ годинама води "борба" због изградње војног полигона између невладиног сектора и представника Министарства одбране у три владе, нови проблем.

НЕСТАЈЕ ЈЕЗЕРО, СТОЧАРИ У ПАНИЦИ: Јoш један проблем мучи житеље Сињајевине

Фото ГИ сачувајмо Сињајевину

Савино језеро, заштитни знак планине, нестаје великом брзином, због чега су узнемирени љубитељи природе, док су бројни сточари у паници.

- Ситуација на Савином језеру је забрињавајућа јер због оштећења на брани вода отиче у огромној количини, а суша која је погодила планину само компликује ситуацију - кажу из Грађанске иницијативе "Сачувајмо Сињајевину", одакле су се обратили општинама Колашин и Мојковац, али и Министарству пољопривреде и руралног развоја да локалним самоуправама помогне у санацији проблема.

Фото ГИ "Сачувајмо Сињајевину"

Општина Колашин је одмах одговорила и обавестила активисте грађанске иницијативе да су њихови представници већ обишли терен и да раде на проналажењу решења.

- Општина Мојковац је такође заинтересована да помогне, а верујемо да ће се ускоро огласити и Министарство пољопривреде. Верујемо да ћемо заједничким снагама успети да санирамо брану која је оштећена и да ће Савино језеро ускоро бити пуно воде - кажу из ГИ "Сачувајмо Сињајевину".

Савино језеро је главно појило за колашинске и мојковачке катуне, од којих су највећи Потрк, Бојића катун, Ошљак, Бунарине, Вуковића катун. Уједно је симбол јужног дела планине и по традицији за Петровдан домаћин Сињајевинског катунског збора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МАЛИ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића, како вас није срамота?

МАЛИ НА ПИТАЊЕ "НОВОСТИ": Огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића, како вас није срамота?

МИНИСТАР финансија Синиша Мали на питање "Новости" како коментарише то што је Мирослав Алексић слагао да је у друштву председника Александра Вучића био Александар Бошковић, рекао је да то још једна огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића.

11. 04. 2024. у 11:26

ТОНИ ВАРА ДРАГАНУ ВЕЋ 10 ГОДИНА, ЗНАМ И С КИМ Водитељка изненадила тврдњама: Гагу је бринуло шта ће село да каже

"ТОНИ ВАРА ДРАГАНУ ВЕЋ 10 ГОДИНА, ЗНАМ И С КИМ" Водитељка изненадила тврдњама: "Гагу је бринуло шта ће село да каже"

ВОДИТЕЉКА Јована Јеремић, још једном је, без длаке на језику прокоментарисала развод Драгане Мирковић и Тонија Бијелића и истакла да се није уопште изненадила јер је, како тврди, знала да певачицу бизнисмен вара већ уназад десет година.

13. 04. 2024. у 13:43 >> 18:12

Коментари (0)

ШОК! Новак Ђоковић рекао кад ће да испадне - и испао баш тада! За све је крив безобразни навијач!