ХРВАТСКА ИПАК НЕЋЕ ПОМОЋИ ЦРНОЈ ГОРИ: Због сопствених потреба ништа од канадера

Novosti online

11. 08. 2022. у 15:04

ИАКО су у среду из Министарства спољних послова Црне Горе најавили долазак једног специјалног противпожарног хидроплана типа “Канадер ЦЛ-415 Т” из Хрватске као испомоћ у гашењу великих пожара који данима горе у Боки Которској, то се ипак неће десити.

ХРВАТСКА ИПАК НЕЋЕ ПОМОЋИ ЦРНОЈ ГОРИ: Због сопствених потреба ништа од канадера

Фото Википедија/By Javiramos43 - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101325326

Наиме, начелник Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе Миодраг Бешовић потврдио је за црногорски портал "Бока Њуз" да је из Загреба стигао негативан одговор на званични захтев за асистенцију коју је МУП ЦГ званичним каналима, у складу са билатералним споразумом две државе, јутрос послао Хрватској.

- Добили смо одговор да Хрватска тренутно располаже са само три “Канадера” од којих су им сада у оперативном стању само два, те да због сопствених потреба и гашења пожара које они имају на својој територији, нису у могућности да изађу у сусрет нашем захтеву – изјавио је Бешовић.


Подсетимо, министар спољних послова Црне Горе Ранко Кривокапић је синоћ на свом "Твитер" налогу објавио да је преко хрватског колеге Горана Грлић-Радмана постигао договор да Хрватска Црној Гори од данас стави на располагање један “Канадер” који ће гасити пожаре у Боки.
 БОНУС ВИДЕО: Драматично између Бара и Сутомора
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПАО СА КРУЗЕРА Борио се 15 сати за живот: Ништа слично нисам видео у својој каријери