ФИЛИЈАЛА НВО ЦПЦ ТУЖИЛА ДРЖАВУ: "Поништити Темељни уговор са СПЦ!" (ФОТО)

Novosti online

09. 08. 2022. у 18:45

„ФИЛИЈАЛА“ НВО ЦПЦ, која се из неког разлога назива „Епархијом Подгоричко-дукљанском Православне цркве Црне Горе“, поднела је тужбу пред Основним судом како би се „спречиле штетне последице провођења Темељног уговора закљученог између Владе Црне Горе и Српске православне цркве 3. августа“.

ФИЛИЈАЛА НВО ЦПЦ ТУЖИЛА ДРЖАВУ: Поништити Темељни уговор са СПЦ! (ФОТО)

Фото: принтскрин

„Расколници“ од расколника Мираша и његових „асистената“ у лакрдијању, који су у међувремену поново стекли наколоност хазардним играма склоног Дедејића, напомињу да су ради заштите својих „права“, одмах након доношења Одлуке на седници Владе Црне Горе од 8. јула, а пре потписивања Темељног уговора, поднела притужбу Заштитнику људских права и слобода, поводом које до данас није добила повратну информацију шта је предузето.

Фото: Принтскрин/ЦдМ

- Стога смо подигли Тужбу пред редовним судом да тражимо да суд до окончања овог спора изрекне привремену меру забране спровођења било каквих правних радњи произашлих из овог неуставног и незаконитог „уговора“ закљученог између тужене Државе Црне Горе и СПЦ - закључили су, преноси ЦдМ.

(Ин4с)

БОНУС ВИДЕО:

Погледајте: Тренутак након сто је потписан Темељни уговор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

АНАСТАСИЈИ ТРАЧ ТЕШКО ПАО: Јелена открила у каквом су односу