МИЛОМИР МАРИЋ УДАРИО НА МИЛА: Ђукановић је човек прошлости и чекају га судови!

Novosti online

02. 07. 2022. у 17:31

ДОБРО је што се односи Србије и Црне Горе враћају на онај ниво који доликује братским земљама, јер упркос бројним неспоразумима у ближој прошлости две земље су природни савезници који деле заједничку историју, оценио је за БОРБУ новинар и главни и одговорни уредник ТВ Хепи Миломир Марић.

МИЛОМИР МАРИЋ УДАРИО НА МИЛА: Ђукановић је човек прошлости и чекају га судови!

Фото: Хепи ТВ принтскрин

– Надам се да ће се дозвати памети људи у Београду и у Подгорици. Србија и Црна Гора су природни савезници и братске државе. Имамо заједничку историју, никада се Србија и Црна Гора нису сукобљавале и ратовале било је само тешких речи и неразумевања између две стране – казао је Марић.

Главни камен спотицања између Београда и Подгорице представљала је намера лидера ДПС-а да створи нови народ и Цркву по узори на њихове претходнике из Комунитичке партије Југославије чијом заслугом су дуж некадашње државе ницале нације као „печурке после кише“.

– Ми смо у Београду увређено доживљавали да у Црној Гори нека бивша комунистичка партија хоће да створи нови народ и нову Цркву. Знамо да је Комунистичка партија створила и нације и народе и услове за грађански рат. Комунисти су у одласку говорили да без њих нема демократије и ничега и они су у одласку запалили кућу и последице тога осећамо и данас на рушевинама Југославије. Још ујек се може осетити та мржња као 90-их година у предвечерје ратова, међутим, мислим да Србија, Црна Гора и остале земље региона кроз Отворени Балкан могу превазићи тренутне недаће и показати свету да су у стању да кроз економску сарадњу стварају предуслове за решавање нагомиланих проблема – рекао је Марић

Он је поздравио приближавање Црне Горе регионалној економској иницијативи Отворени Балкан која може бити путоказ и показатељ да се и у нашем региону ствари померају набоље у интереси грађана региона.

– Драго ми је што је разум победио и што је посета Дритана Абазовића овако прошла и у Црној Гори и у Србији. Почетком 90-их смо ратовали за непостојеће границе које су партизани правили у неким шумама и гудурама у Босни на основу неких инструкција Коминтерне, док су се у ЕУ исте укидале. Боље је да те границе постану невидљиве да људе прелазе и траже своју судбину у свим земљама у којима сматрају да ће им бити боље. Србија извози више у БиХ него у Русију, Кину и САД заједно. То доказује најбоље колико смо ми једни другима мера и да не можемо одавде да се одселимо осим појединачно. Наша судбина зависиће од тога колико смоу стању да превазиђемо све те лудости и сарађујемо – поручио је Миломир Марић.

Иако се труде да отежају процес отопљавања односа између Црне Горе и Србије Мило Ђукановић и Ранко Кривокапић су превазиђени политичари који ће у наредном преиоду, сматра Марић, „имати више обавеза пред судовима него ли у обављању државничких послова“.

– Они дају запаљиве изјаве, али то су људи у одласку и ово је последњи пут да учествују у вршењу власти. Они ће имати много више обавеза пред судовима него у обављању било каквих државничких послова. Сећам се када је Мило Ђукановић повео сепаратистички покрет у Црној Гори и када је одлазио на важне светске адресе. Када су га питали колико ваша земља има становника, он је увек одговарао 12 милиона, јер је рачунао целу Србију са Косовом и делове Републике Српске. Није хтео да каже 600.000 да га не избаце из канцеларија у Вашингтону, Бону и Лондону. Међутим, то је све прошлост и они су људи прошлости од којих више неће зависити будућност Црне Горе – оценио је Марић.

БОНУС ВИДЕО: "УРАГАН" ПОНОВО У АКЦИЈИ: Дејство вишецевних бацача на снимку Министарства одбране Русије

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље