ТЕРЕТЊАЦИМА ЗАБРАНА ВОЖЊЕ: Због гужви током сезоне важиће нова правила

И. Д. С.

30. 06. 2022. у 08:45

ТОКОМ туристичке сезоне у Црној Гори важиће нова саобраћајна правила. Од 1. јула до 1. септембра ове године забрањује се саобраћај теретних моторних возила, чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона, саопштено је из Управе полиције.

ТЕРЕТЊАЦИМА ЗАБРАНА ВОЖЊЕ: Због гужви током сезоне важиће нова правила

Фото Б. Д.

Забрана ће важити сваког дана од 17 до 22 часа на деловима магистралних путева Биоче - Колашин до раскрснице путева за Матешево - ауто-пут, Подгорица - Сотонићи - Петровац, ГП Дебели бријег - Херцег Нови - Котор - Тиват - Будва - Бар - ГП Сукобин; и на магистралном путу Подгорица - Цетиње - Будва.

Појаснили су да се та одредба не односи на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталација, возила за помоћ на путу, специјална возила за превоз животиња, бетона и асфалтне масе, као и хладњаче које превозе лако кварљиву робу.

Такође, забрана саобраћаја теретних возила не односи се ни на возила за превоз опасних материја на делу магистралног пута од граничног прелаза Дебели бријег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у месту Липци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало