НЕМА НИШТА ОД ПОВРАТКА ДПС НА ВЛАСТ Радуновић: Отворени Балкан решење за бројне економске изазове

Novosti online

27. 06. 2022. у 14:44

ШЕФ посланичког клуба Демократског фронта упитао је премијера Дритана Абазовића да ли и даље важи обећање њега и потпредсједника Јоковића да ће потписати Темељни уговор, организовати попис и размотрити укључење Црне Горе у Отворени Балкан.

НЕМА НИШТА ОД ПОВРАТКА ДПС НА ВЛАСТ Радуновић: Отворени Балкан решење за бројне економске изазове

славен Радуновић, Фото Архива

- Да ли сте спремни да ризикујете пад владе? Ово вас питам због партија које вас подржавају од којих се чују разна оспоравања. СНП и УРА су једине партије у тој влади које имају изборни легитимитет. Остали се шлепају. Остали су ту упали исто као што је упао тим Здравка Кривокапића. Нема ништа од повратка ДПС-а на власт. Мене интересује како ви на ово гледате јер ови који подржавају или не подржавају су мање битни за ове ствари јер су ови пројекти битнији - казао је он.

Радуновић тврди да се о Темељном уговору и попису уопште није требало расправљати и да се о томе не расправља нигде у свету.

- Овде се ради на сегрегацији и на понижавању одређених националних група. Данас се људи који су то радили боје резултата пописа, јер им пројекат пропада. У нормалним државама попис је нормална ствар и мене је срамота што ми о томе причамо и срамота ме што прошла влада није то спровела. Иста је ствар и са Темељним уговором – то је техничка ствар, уговор између Цркве и државе - објаснио је Радуновић.

Он тврди да је Отворени Балкан решење проблема о којима причају и да сви добро знају да цене зависе од више фактора, не само од рата у Украјини.

- Зависе и од тога колико камион проведе на границама. Радне снаге… Од свега тога зависи. Кад сте ви од једне заједнице земаља, где једна земља има вишак прехрамбених производа и која је спремна да помогне партнеру, то је онда економска тема - објаснио је Радуновић.

(Борба.ме)

БОНУС ВИДЕО:

КНЕЖЕВИЋ У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Ко ће нама доћи на приморје овог лета?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)