ДПС И СД ИЗВРШИЛИ СВОЈЕВРСАН ПУЧ НА ЖАБЉАКУ: СНП И Дурмиторска иницијатива осудили потез

М.Д.

26. 06. 2022. у 13:36

ДПС и СД мимо закона, у техничком мандату, без одржаних локалних избора, изабрали Вукићевића за председника Општине Жабљак у наредне четри године. Постоји бојазан да сличан сценарио не припремају и за остале црногорске општине.

ДПС И СД ИЗВРШИЛИ СВОЈЕВРСАН ПУЧ НА ЖАБЉАКУ: СНП И Дурмиторска иницијатива осудили потез

М. Дробњак; Дурмиторске иницијативе

Социјалистичка народна партија (СНП) Црне Горе најоштрије је осудила, како кажу,  својеврсни пуч који су на Жабљаку над грађанима извршили ДПС и СД, када су мимо закона, Устава и народне воље, у суботу поподне, за председника Општине изабрали досадашњег председника СО Жабљак, члана ДПС-а, Веселина Вукићевића.

- Под изговором хитности, заказали су седницу Скупштине општине Жабљак у 15 сати, без предложеног дневног реда и гласовима већине, одборника ДПС и СД, за четири године продужили мандат досадађњем председнику општине Вукићевићу. Ваља напоменути да су избори на Жабљаку који су требали бити одржани у мају, одложени до октобра месеца у пакету са осталим општинама, тако да је садашња локална власт у своеврсном техничком мандату и нема могућност да доноси овако важне одлуке, саопштили су из СНП.

О чему се ради, није им познато, из СНП претпостављају да је ово једна од нових, како кажу,  “игара” ДПС-а и Социјалдемократа, па постоји бојазан да сличан сценарио не припремају и за остале црногорске општине.

- Вероватно из страха од резултата предстојећих избора, покушавају да на овај начин обезбеде макар функције председника општина тамо гдје имају већину, наглашавају из СНП упозоравајући ДПС и СД да им, како наводе из СНП-апартије,  “овакав сценарио неће проћи јер постоје судови и правни прописи који ће их у томе онемогућити”.

- Одборници СНП су, наравно, били против овакве одлуке СО Жабљак а потврду нашег исправног става даће, сигурни смо, најпре грађани на предстојећим изборима али и надлежни судски органи којима се намеравамо обратити овим поводом, закључили су из СНП.

Из  Групе грађана, Дурмиторска иницијатива кажу да су одборници владајуће већине, ДПС-СД, који у одборничким клупама, како истичу, седе и нелегално и нелегитимно, ових дана пренели правну фарсу и вратоломију са нивоа државе и на терен локалне политичке сцене.

-Како су већ једном, захваљујући незаконитом одлагању избора, успели да побегну од истих, сада свој бег настављају трчећим кораком. Свесни чињенице да је њихова дванаестогодишња владавина на Жабљаку, оставила пустош, промашене инвестиције и демографску катастрофу, одлучилу су да прибегну незаконитим радњама а све у циљу продужетка своје власти, кажу из Дурмиторске иницијативе.

Они истичу да је невероватно до које границе иде дрскост скупштинске већине, да нелегални и нелегитимни одборници гласају за председника Општине у пуном мандату.

- А ко се опет нуди Жабљачанима за домаћина заједничке куће у наредне 4.године? Човек за чијег мандата на Жабљаку није ништа урађено док се није добило ,,зелено светло" из Подгорице. Човек који је отварао револуционарно рециклажно двориште па данас признаје да није радило како треба и проширује депонију у срцу града за још 20 000 квадратних метара. Нуди вам се Жабљачани председник који није задржао ниједног младог човека у Жабљаку, осим понеког који је словио за ,,сигуран глас".

Господин Вукићевић је симбол суноврста и егзодуса Жабљака заједно са већином која га предлаже. Оваква одлука је незаконита, супротна статуту Општине Жабљак и као таква ће бити НЕЗАКОНИТА до краја. Скупштина у продуженом мадату, незаконито продуженом, није могла бирати председника, тврде из Дурмиторске иницијативе.

Они наглашавају  да  ће поднети кривичне пријаве против свих лица укључених у ово противзаконито и противуставно деловање.

- Такође, задржавамо демократско право да у центру града организујемо мирне протесте, на које ћемо позвати све становнике Жабљака,закључују из Дурмиторске иницијативе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМАМ 40 И ЈОШ САМ НЕВИНА: Атрактивна атлетичарка изненадила свет признањем - навела и разлоге