ОСУМЊИЧЕНА ЈОШ ПЕТОРИЦА: Притвор двојици Барана осумњичених за планирање убистава, један искочио кроз прозор и побегао полицији

Б. ДАБИЋ

24. 06. 2022. у 22:13

БАРАНИМА Мартину Јанковићу и Марку Перуничићу данас је одређен притвор до 30 дана.

ОСУМЊИЧЕНА ЈОШ ПЕТОРИЦА: Притвор двојици Барана осумњичених за планирање убистава, један искочио кроз прозор и побегао полицији

Фото: Управа полиције Црне Горе

Бранилац Јанковића, адвокат Никола Стругар казао је да још није добио решење за одређивање привора.

- Предлог тужилаштва је био да се одреди притвор због опасности од бекства и опасности од утицаја на сведоке, односно саизвршиоце који су у бекству - казао је адвокат Никола Стругар.

Специјално државно тужилаштво Јанковића и Перуничића сумњичи за стварање криминалне организације и планирање више ликвидација. У полицијској акцији која је спроведена у Бару пре два дана ухапшени су Јанковић и Марко Перуничић, али је специјалцима побегао један од осумњичених, Стефан Јанковић.

Тужиоци и инспектори Сектора за борбу против криминала до доказа против наводне криминалне групе дошли су анализирајући преписку с криптоване Скy ЕЦЦ апликације, коју су им доставиле колеге из Еуропола. Баране Стефана и Мартина Јанковића, Елвина и Елдина Муратовића, Владимира Уламу, Марка Перуничића и Стефана Мићића Специјално државно тужилаштво (СДТ) сумњичи да су припремали више ликвидација.

Према незваничним сазнањима, Муратовићи, Улама, Мићић нису доступни државним органима, а раније је из полиције потврђено да је Стефан Јанковић у бекству.

Јанковић побегао кроз прозор купатила

Баранин Стефан Јанковић (27), којег полиција тражи због стварања криминалне организације, побегао је инспекторима Специјалног полицијског оделења и Сектора криминалистичке полиције кроз прозор од купатила током претреса његовог стана. Јанковић је претходно ухапшен. Инспектори су му ставили лисице на руке, али је он тражио да оде у тоалет.

Јанковић је у купатилу био сам без обезбеђења. Инспектори су чули буку, ушли у купатило и видели отворен прозор и кроз отвор Јанковића како бежи. С обзиром на то да вани није било полиције, Јанковић је успео да побегне инспекторима.

Полицајци су били у обавези да обезбеде објекат споља, а посебно јер се ради о особи која је у евиденцијама безбедносних служби означена као члан организоване криминалне групе. Из Управе полиције су се огласили поводом овог догађаја : „на околности поступања полицијских службеника приликом акције утврдиће се све чињенице и предузети законом прописане процедуре“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)