ДФ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ НАПАДА НА ВЕСНУ БРАТИЋ: Гангстерски насртај на министарку за црногорско тужилаштво није кривично дело?!(ФОТО)

В.К.

13. 06. 2022. у 16:46

ИЗ Демократског фронта саопштили су да је одлука тужитељке Снежане Шишевић да у случају угрожавања сигурности бивше министарке Весне Братић нема елемената кривичног дела „још један пример срамног понашања још увек заробљеног правосуђа“.

ДФ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ НАПАДА НА ВЕСНУ БРАТИЋ: Гангстерски насртај на министарку за црногорско тужилаштво није кривично дело?!(ФОТО)

Фото Архива Новости

- Догађај који подсећа на сцене акционих филмова где насилник, уз недолично понашање и псовке, гангстерски гура својим аутом службено возило министарке Братић, очигледно, не представља ништа црногорском тужилаштву. То је историјски скандал у светским размерама - навели су из ДФ-а.

Дивљачки, како кажу, насртај као овај на Весну Братић одавно није забележен, нарочито у светлу тужилачке срамоте у квалификацији овог дела.

- Да се пример сличан Братићкином десио у било којој другој европској земљи или Сједињеним Америчким Државама, нападач би сигурно био на лицу места брутално онеспособљен од стране полиције. Узимајући у обзир да је Весна Братић припадница нежнијег пола, тако нешто додатно осветљава овакву скандалозну одлуку тужилаштва које налази разумевање за разбојника спремног да насрне на једну жену - истакли су.

Како наводе, „стотине људи из Демократског фронта је осуђено само јер су мирно присуствовали демократским протестима, а због гуркања са позорником један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић је осуђен на седам месеци затвора“.

- Невини се процесуирају ни за шта, а изгредници као нападач на Братић се, практично, награђују одлукама у њихову корист. Између осталог, последње пресуде против Небојше Медојевића, Милана Кнежевића, Милутина Ђукановића, Марине Јочић и Бранка Радуловића говоре да је обрачун са нашим политичком савезом опет у пуном јеку - казали су из ДФ-а.

Зато, кажу, „Демократски фронт још једном позива на широки политички дијалог око тоталног реизбора у правосуђу“.

- Постојеће стање је неодрживо. Црној Гори су потребни слободни тужиоци и судије, а не слуганске испоставе бивше власти и криминалних кланова које мафију пуштају на слободу, а затварају и осуђују борце за демократију и правду. Управо случај Весне Братић говори да су промене хитно потребне, иначе ће и убудуће криминалци пролазити некажњено - закључује се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО:

КНЕЖЕВИЋ У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Ко ће нама доћи на приморје овог лета?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА СЕ СМРЗНЕШ: Невероватна сцена на Ади Циганлији - мушкарац усред децембра отишао на КУПАЊЕ (ФОТО)