У ЦРНОЈ ГОРИ ПОТРЕБНЕ ВАНРЕДНЕ МЕРЕ У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА Медојевић: "Дританови партнери оличени у лику Ранка Кривокапића и ДПс-а"

Новости онлајн

28. 05. 2022. у 16:42

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промјене (ПзП) и један од лидера Деморкатског фронта(ДФ) Небојша Медојевић, казао је да у Црној Гори „имамо већ дуже времена шизофрену политичку ситуацију од избора 30. августа 2020. године“.

У ЦРНОЈ ГОРИ ПОТРЕБНЕ ВАНРЕДНЕ МЕРЕ У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА Медојевић: Дританови партнери оличени у лику Ранка Кривокапића и ДПс-а

Фото: ТВ Прва принтскрин

- Народ је јасно рекао да жели промене, да жели крај једног болесног и корумпираног режима, који је 30 година пљачкао, делио и разарао Црну Гору. Међутим, није се формирала та влада на основу изборне воље грађана, и ту је већ дошло до поремећаја политичког система. То је последица тог ненормалног и болесног стања, да владу сачињавају људи који нису добили вољу грађана на изборима - казао је Медојевић гостујући у емисији „Редакција“ на Курир ТВ.

Он је казао да се политика у Црној Гори не креира стратешки, него на дневном нивоу.

- Имате ситуацију да је сада Влада УРЕ, СНП-а и ДПС мафије. Међународна заједница сада тражи преко ЕУРОПОЛА да се хапсе вође дуванске и нарко мафије, а Ђукановић је главни човек дуванске и нарко мафије. То је једна специфична ситуација, стране полиције истражују нашу полицију и корумпиране делове тужилаштва и судства, а онда то шаљу нашим управо тим истим корупмираним структурама да оне нешто ураде. И после годину и по дана безуспешних покушаја, опет се преко медија истраге објављују грађанима и ми смо сваки дан затрпани, преко медија једног независног портала, који води новинарка Оливера Лакић, која има подршку међународне заједнице за разлику од Душка Јовановића покојног, који није имао подршку моћних центара споља и зато је страдао. Сада имате доказе како је мафија срасла са државом - казао је Медојевић.

Он је додао да премијер Дритан Абазовић нема одговор на то и да се бави Отвореним Балканом, док су му колациниони партнери оличени у лику Ранка Кривокапића и ДПС-а против тога.

Фото Р. Копривица

- Овде немамо Владу Црне Горе иза које стоји већинска воља грађана и већина у Парламенту. Овђе практично имате 20 влада у једној влади. Сваки министар води своју политику. Заиста је необично да премијер каже да јесте за Отворени Балкан, а његов министар вањских послова у томе види још једну завјеру и освајање Србије- казао је Медојевић.

Председник ПзП-а је казао да мафија у Црној Гори није криминиогеног порекла, већ политичког.

- Мафија више није тајна организација. Овде је само под притиском међународне заједнице ухапшена бивша председница Врховног суда. Јуче је ухапшен њен син. То су ситни шрафови. Медији објављују доказе, а те доказе је полиција и тужилаштво имало још пре годину и по дана у 42. Влади. Дритан је био координатор безбедносних служби. То му је било задужење. Он је ћутао. Дакле, годину и по дана није урадио ништа да обезбеди политичку вољу да се поступи по доакзима. Ово што је ЕУРОПОЛ нису обична оперативна сазнања, пресретнуте комуникације, то је доказ, јер је донешено на основу одлука релевантних судова у Француској и Белгији. Дакле, није било реакције тадашње Владе и сад имате да новинари сваког дана објављују доказе, имате конкретне доказе, фотографије, разговоре, како се купују наркотици, објављују податке о комуникацији сина једног од вођа тога картела Зорана Лазовића, са полицијским службеником који на једном рачуну је нађено 50 милиона евра. То су све докази. Било је јасно да тужилаштво треба да поступи по тим доказима , међутим нема хапшења - навео је Медојевић.

(Борба.ме)

БОНУС ВИДЕО:

КНЕЖЕВИЋ У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Ко ће нама доћи на приморје овог лета?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)